Ban tours je službena putnička agencija:
           

  Island - Hrvatska


  SP 2018 - Skupina I - 6. kolo • ISLAND


  Island : Hrvatska
  10.-12.06.2017.

  HNS i Ban tours Vas vode na Island, zemlju ledenjaka, vulkana i kipućih gejzira. Posjetite Reykjavik, najsjeverniju europsku metropolu poznatu po čistom okolišu, najvećem geotermalnom sustavu grijanja na svijetu. Mjesto gdje se živopisna umjetnička scena, inovativni dizajn i kozmopolitski moderni život susreću s divljom i gotovo netaknutom prirodom, brojnim poluotocima, uvalama, tjesnacima i otočićima. Reykjavík ili "dimni zaljev" osnovao je 870., norveški Viking Ingólfur Arnarson, i dodjelio mu ime po bijeloj pari, odnosno dimu koji se dizao iz toplih izvora. Upravo zato odlazimo u obilazak Zlatnog prstena, najzanimljivijeg dijela Islanda gdje erupcije gejzira ponekad izbacuju ključalu vodu i do 70 metara uvis i gdje se nalazi najposjećenija destinacija u zemlji, slap Gullfoss. Inspirirajte se čarobnim krajolikom neobične ljepote, kušajte neke od mnogobrojnih specijaliteta tradicionalne islandske kuhinje poput „gravlaxa“ (marinirani losos), „hangikjota“ (sušena janjetina),  „hekarla“ (morski pas), „hardifiskura“ (sušena riba), uživajte u shoopingu, mnogobrojnim restoranima, kafićima.. i bodrite hrvatsku reprezentaciji u vatrenom pohodu na ledeni otok na putu prema Rusiji.

  1.DAN /subota / 10. 06 2017. ZAGREB – REYKJAVIK
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u jutarnjim satima. Podjela putnih dokumenata, prijava na charter let za Keflavik. Po dolasku u Keflavik  te obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel 4* u centru grada. Ručak u hotelskom restoranu. U 17.30 krećemo na razgled Reykjavika. Najbolje mjesto za početak našeg razgleda  je Austurvöllur, glavni trg  na kojem se nalazi i Al?ingi, zgrada islandskog parlamenta. Nekoliko stotina metara udaljena je Gradska vijećnica.  Moderna i impresivna zgrada nalazi se na velikom jezeru Reykjavíkurtjörn i povezuje prirodu, vodu i dizajnom privlači ptičji svijet koji boravi u samom središtu grada. U svojoj unutrašnjosti sadrži veliki 3D model Islanda, s ledenjacima, planinama. U nastavku  ćemo  prošetati do zgrade Harpa, novog, modernog  koncertnog i kongresnog centra u luci Reykjaviku, projekt Henning Larsena i Olafur Eliassona, dobio nagradu Europske Unije za suvremenu arhitekturu, inspirirana prirodom  i polarnom svjetlošću. Sa svojim geometrijskim staklenim pločama različitih boja, zgrada predstavlja uistinu nešto  novo i posebno na europskoj i nordijskoj kulturnoj sceni. Svakako sugeriramo posjet prvim dvjema etažama gdje možete pronaći ekskluzivne dućane s predmetima tipičnog nordijskog dizajna. Zaustaviti ćemo se i pored skulpture Sun Voyager (islandski: Sólfar) koji se nalazi uz vodu. Sólfar je skulptura izrađena od čelika, oda suncu koja  sadrži u sebi obećanje neotkrivenih teritorija, san o napretku i slobodi. U nastavku ćemo imati priliku vidjeti Hallgrímskirkje, luteransku katedralu izgrađenu u eksprestionsitičkoj poslijeratnoj arhitekturi, djelo arhitekta Gu?jón Samúelssona, s impresivnim zvonikom kao počast velikom islandskom pjesniku i duhovniku iz 17. st. Hallgrimuru Peturssonu i Leifur Eirikssonu prvom Vikingu koji je otkrio Ameriku. Dizajn crkve je inspiriran slojevitim balzatnim pokrovima lave koji pokrivaju velike površine Islanda, stvarajući stepenasti  krajolik. Razgled završavamo posjetom Perlanu, djelu Ingimundur Sveinssona, jedinstvenom arhitektonskom kompleksu sa staklenom kupolom koji s razlogom nosi naziv Biser i skriva rotirajući restoran koji nudi prekrasan panoramskim pogledom na cijeli grad i okolicu. Zgrada je spremnik tople vode s golemom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine. Ne propustite zaviriti u atrij zgrade gdje eruptira vrela voda po uzoru na Geysir. Odlazak do stare luke na večeru  gdje ćemo imati priliku degustirati neke od islandskih specijaliteta. Stara luka danas više nije samo mjesto s kojeg su ribari odlazili na lov kitova i ribe, već živahno i dinamično mjesto puno kafića i restorana, koji obećavaju jedinstveni gastronomski doživljaj i dobru zabavu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  2.DAN /nedjelja/ 11. 06. 2017 REYKJAVIK  – ZLATNI PRSTEN 
  Doručak. U 10.00h polazimo na obilazak Zlatnog prstena. Prvo zaustavljanje na putu jest dolina Haukadalur gdje ćemo posjetiti najveće aktivne gejzire Geysir i Strokkur. Bit će to prilika da se pogledaju krajolici  koji su prema vjerovanjima i predajama starih Vikinga bile napučene mitskim bićima o kojima pričaju narodne sage, ali i islandski nobelovac Haldor Laxness. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo do Gullfossa, najljepšeg vodopada i najposjećenijeg lokaliteta u zemlji. Nakon toga slijedi posjet u nacionalni park Thingvellir, park povijesnog, kulturnog i geološkog značaja unutar kojeg se nalazi zgrada najstarijeg europskog parlamenta i najveće prirodno jezero na Islandu. Povratak u Reykjavik oko 15.00h. Slobodno vrijeme za posjet nekim od poznatih muzeja (Muzej Asmundarsafn, zbirka najpoznatijeg islandskog kipara Ásmundur Sveinssona, inspiraciju pronašao u islandskom krajoliku, književnosti i ljudima) ili  za shooping.. Uživajte u šetnji glavnim ulicama Laugavegur i Skólavör?ustígur u kojim je mnoštvo šarmantnih starih kuća, trgovina, galerija i kafića.  Za ljubitelje buvljaka predlažemo posjet Kolaporti?u gdje osim vintage odjeće, antikviteta, možete kupiti islandske delicije poput sušene ribe, ili kušati tradicionalnu slasticu „kleinur”. Ljubiteljima dizajna predlažemo posjet „Kraumu“ prvom nacionalnom dućanu u potpunosti posvećen islandskom dizajnu, više od 70 dizajnera nude unikatne ručno rađene predmete od  tekstila, nakit.. Ili posjetite veliki trgovački centar Kringlan istočno od centra grada (150 trgovina). U 17:300 transfer na stadion na utakmicu Island – Hrvatska, s početkom u 18:45h. Nakon utakmice povratni tranfer za hotel.

  3.DAN / /ponedjeljak/12. 06. 2013 REYKJAVIK – ZAGREB
  Doručak. Transfer za zračnu luku Keflavik. Prijava na charter let za Zagreb. Planirano vrijeme dolaska zrakoplova u Zagreb je u  popodnevnim satima. Kraj naših usluga.

  CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI 14.990,00 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.500,00 kn

  Cijena podrazumijeva najmanje 30 prijavljenih i uplaćenih aranžmana.
  U slučaju manjeg broja prijavaljenih ili promjene kaklulativnih elemenata
  Ban tours zadržava pravo promjene cijene.

  ARANŽMAN UKLJUČUJE:
  - povratnu  zrakoplovnu kartu na charter letovima Zagreb – Reykjavik – Zagreb 
  - pristojbe u zračnim lukama 
  - smještaj u hotelu 4* u Reykjaviku na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
  -  lagani ručak u hotelskom restoranu 10.06.
  - razgled Reykjavika u pratnji lokalnog vodiča
  - večera u loklanom restoranu 10.06.
  - izlet  Zlatni prsten 11.06.
  - ručak u lokalnom  restoranu 11.06.
  - sve transfere i lokalni prijevoz autobusom 
  - ulaznicu za utakmicu 1 kategorije
  - pratitelja putovanja 
  - troškove rezervacije i pripreme putovanja

  Cijena ne uključuje:
  - ulaznice u objekte koji nisu predviđeni programom 
  - piće uz obroke koji su uključeni u aranžman 
  - troškove osobne prirode (napojnice, piće i telefon u hotelu,...)

  KORISNE INFORMACIJE:
  -  Vremenska zona u odnosu na Hrvatsku -2 (Zagreb 12:00, Reykjavik 10:00)
  -  Nacionalna valuta ISK (islandska kruna - 1.00 EUR = 121,31 ISK 
  -  Kolaporti? (radno vrijeme: subota i nedjelja od 11:00 do 17:00)
  -  Kraum (radno vrijeme: subota 10:00 – 21:00 & nedjelja 11:00 – 21:00)
  -  Kringlan (radno vrijeme: subota 10:00-18:00 & nedjelja 13:00-17:00)
  -  Ne zaboravite povrat PDV-a od 15% 
  POLICA  ZA  OSIGURANJE  JAMČEVINE  TURISTIČKIH PAKET ARANŽMANA broj 1500-173097207 - Allianz Zagreb d.d. • POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI broj 1500-173097207 - Allianz Zagreb d.d.
  ZA OVO PUTOVANJE VRIJEDE UVJETI I UPUTE ZA PUTOVANJA BAN TOURSA
  Odgovorni organizator: BAN TOURS d.o.o. • Kaptol 11, 10000 ZAGREB • ID code: HR-AB-01-1-61509 • www.bantours.hr


  Prijave i rezervacije: Tel: 01/ 48 81 800 • Fax: 01/ 48 14 677 • e-mail: sport@bantours.hr


  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22230 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 
  Nautička baza KAŠTELA, Marina Kaštela, Franje Tuđmana 213, 21213 Kaštel Gomilica - Telefon: 021 586 746, Fax 021 586 754
  e-mail: yachting@bantours.hr