Ban tours je službena putnička agencija:
           

  Thailand


  Thailand

  Tajland je zemlja egzotičnog svijeta divljine, prekrasnih pješčanih otoka, budističkih hramova, neobičnih običaja i uvijek nasmješenih ljudi, a tajlandska kuhinja je jedna od najukusnijh na svijetu.

  PHUKET
  Angsana Laguna Phuket 5*
  Moderno uređeno tropsko odmaralište Angsana Laguna Phuket smješteno je u prekrasnom zaljevu Bang Tao. Oko resorta se proteže bazen dužine 323 metra. Gosti se mogu igrati sa slonićima na plaži, a na raspolaganju im je i besplatna usluga prijevoza brodom do trgovačkog centra Canal Village Boutiques & Galleries. Sve prostrane sobe odlikuju se djelima apstraktne umjetnosti te modernim uređenjem u tajlandskom stilu. Također, sve uključuju neograničen besplatni bežični pristup internetu, TV ravnog ekrana veličine 101 cm, bogat izbor jastuka i udoban madrac marke Sealy. Gostima je na raspolaganju i besplatna flaširana voda. Napola ukopani kip Buddhe Wat Phra Tong i tematski park Phuket FantaSea nalaze se na 8 km od resorta Angsana Laguna Phuket. Grad Phuket i Međunarodna zračna luka Phuket udaljeni su 20 minuta vožnje. Do zaljeva Mai Khao i vodopada Ton Sai ima 19 km.

        
  7 noći, ND, po osobi već  od 999 €  KOH SAMUI
  Santiburi Beach Resort & Spa 5*
  Santiburi Beach Resort je smješten na prekrasnoj plaži Mae Nam u Koh Samui. Hotel nudi luksuzne vile i apartmana, tropski vanjski bazen,spa centar  i besplatni bežični pristup internetu. Ljubitelji golfa mogu uživati na  terenu  s 18 rupa udaljenog samo 5 minuta vožnje od Santiburija.Za goste željne akcije resort nudi veliki izbor vodenih sportskih sadržaja..

        
  7 noći, ND, po osobi već od 950 €  KRABI
  Dusit Thani Krabi Beach Resort 5*
  Dusit Thani Krabi Beach Resort je hotel s 5 zvjezdica smješten na prekrasnoj bijeloj plaži Klong Muang. Hotel ima velike vanjske bazene u tropskim vrtovima, spa centar i 24-satne fitness sadržaje. Balkon s tropskim pogledom, TV ravnog ekrana i DVD player standardni su u svim klimatiziranim sobama. Dusit Thani Krabi Beach Resort udaljen je 8 km od popularne Ao Nang. Udaljen je 25,8 km od trajektne stanice Chaofa i 30 km od međunarodne zračne luke Krabi.

        
  7 noći, ND, po osobi već  od 600 €
  Korisne informacije;
  Službeno ime: Kraljevina Tajland
  Glavni grad: Bangkok
  Službeni jezik: Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.
  Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati
  Novčana jedinica: Baht (THB)
  Broj stanovnika: 62 mil.
  Površina: 517 000 km2;
  Napon struje: 220 V
  Dokumenti potrebni za putovanje i viza: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Može se napraviti u Zagrebu i najčešće je odmah gotova.
  Cijepljenje: nije potrebno
  Pozivni broj zemlje: +66
  Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
  Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.
  Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke
  Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.
  Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
  Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene
  Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.


  Valuta plaćanja HRK, prema srednjem tečaju HNB-a na dan uplate.

  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr
  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22230 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 
  Nautička baza KAŠTELA, Marina Kaštela, Franje Tuđmana 213, 21213 Kaštel Gomilica - Telefon: 021 586 746, Fax 021 586 754
  e-mail: yachting@bantours.hr