Ban tours je službena putnička agencija:
          

  ISTANBUL Fenerbahçe S.K. : GNK Dinamo  Europa liga • Grupa D • 5. kolo • TURSKA • ISTANBUL

  RASPRODANO

  Fenerbahçe S.K. : GNK Dinamo
  28. - 30. 11. 2018.

  U grupnoj fazi Europske lige BAN TOURS Vas vodi u Istanbul na uzvratnu utakmicu Fenerbahçe vs. Dinamo. Istanbul grad fascinantne povijest, nevjerojatan spoj modernog i starog, zapadnjačkog i istočnjačkog, živ, bučan, šarolik, kaotičan, a opet nevjerojatno privlačan. Jedini grad na svijetu na dva kontinenta, Europi i Aziji, prava je riznica arhitektonskih i umjetničkih remek-djela, poput briljantne Aja Sofije, džamija velikog arhitekte Sinana. Istanbul je pravi raj za ljubitelje kulture, gastronomije, shoppinga (devalvirana Lira!). To je grad koji doista nikad ne spava i koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim; to je i grad kojemu se turisti uvijek rado vraćaju. Pokazati ćemo Vam neka lica ovog čudesnog grada, zbog kojih ćete i Vi ponovo poželjeti doći u Istanbul.

  1.DAN 28.studenog  ZAGREB – ISTANBUL
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u 06.30h. Prijava na charter let TK3511 za Istanbul. Polijetanje  zrakoplova  u  08.30. Po slijetanju u  zračnu luku Sabiha Gökçen (12.35h/LT)  transfer do hotela 5*. Nakon kraćeg osvježenja u hotelu odlazak u razgled grada. Odlazimo u Beyoglu, do vidikovca na Tornju Galata s kojeg se pruža spektakularan pogled na Istanbul.  Nakon  panoramskog  pogleda  na Istanbul,  odlazimo  preko mosta Atatürk  i čuvenog Zlatnog roga prema povijesnom   dijelu grada na  polutoku kojim dominira Sulejmanija,  džamija  izgrađena  u 16.st. Posjetit ćemo još jednu nevjerojatnu  atrakciju, Cisterne Bazilike. Prošetat ćemo  između 336  velebnih stupova, visokih 8 metara koji pridržavaju krov bazilike. Za kraj dana ugođaj Orijenta osjetit ćemo na Velikom bazaru kojeg je 1461. izgradio Mehmet II. Duboko udahnite i uronite u ovaj labirint 65 natkrivenih ulica, 4.000 malih trgovina,  kafića,  restorana,  džamija  i dvorišta.  Ovo je najveća  koncentracija trgovina pod jednim krovom u svijetu, gdje svatko može pronaći nešto za sebe. Kožna roba, tepisi, tkanine, odjeća, keramika, izlatni i srebrni nakit, svila, kašmir, izbor je nevjerovatan, kvaliteta odlična, cijene prihvatljive. Nakon slobodnog vremena za shopping slijedi transfer za hotel. U 21:00 odlazak na zajedničku večeru, bit će to prilika za kušanje specijaliteta turske kuhinje kojom se prožima naslijeđe moćnog Otomanskog carstva, s kuhinjama centralne Azije, Bliskog istoka i Mediterana. Povratak u hotel. Noćenje.

  2. DAN 29.studenog ISTANBUL
  Doručak. Za one koji su prvi put u Istanbulu kao i one koje žele još jednom posjetiti povijesne znamenitosti  preporučamo organizirani razgled grada s pratiteljima Ban toursa i lokalnim vodičem. Za ljubitelje shoppinga i one koji žele samostalno otkrivati grad predlažemo posjet Karaköyu, četvrti grada u kojoj se na jednom mjestu susreću galerije, mali restorani, kafići, dizajnerski dućani, unutar građevina sa stoljetnom osmanskom tradicijom ili posjetite otmjenu
  četvrt Nişantaşi. Ovdje se nalaze butici čuvenih turskih modnih dizajnera, kao što su Özlem Süer, Arzu Kaprol i Atil Kutoglu, kao i vodeće trgovine vrhunskih svjetskih brendova poput Chanela, Prade, Louis Vuittona i mnogih drugih. Doživljaj Istanbula ne bih bio potpun bez opuštajućih hamama, i zato nakon šetnje, razgleda, shoppinga, predahnite i opustite se u čuvenim  i otmjenim  hamamima  u kojem su uživale  sultanije  i paše, za dame svakako Ayasofya Hürrem Sultan Hamam, a gospoda  Kiliç Ali Paşa Hamam. Organizirani razgled autobusom: U 09:00, odlazak u posjet Aja Sofiji – „crkva svete mudrosti“, jedno od najvećih svjetskih arhitektonskih dostignuća, izgrađena za vrijeme cara Justinijana u 6.st., do 15.st. kršćanska  crkva, nakon osvajanja Konstantinopola džamija, nakon uspostave  turske republike 1923. muzej. Nastavljamo do Plave džamije – jedna od najpoznatijih džamija u gradu, čija je unutrašnjost  prekrivena  s 20.000  svjetlucavih  plavo-zelenih  pločica.  Kratko zaustavljanje  i uživanje u ispijanju tradicionalnog čaja ili kave uz nezaobilazne orijentalne slastice. Nastavljamo do Palače Topkapi. Posjet Divanu i Haremu. Ova grandiozna palača bila je službena vladarska rezidencija osmanlijskih sultana i njihov harem gotovo 400 godina. Šetnju povijesnom jezgrom završavamo posjetom Bazaru začina,  svakako najslikovitijem i najmirisnijem mjestu grada, gdje se prodaju mirodije i začini Dalekog i Bliskog Istoka, lokumi i druge slastice, sušeno voće i orašasti plodovi. Uživajate u jedinstvenom ambijentu. Povratak u hotel, kratko osvježenje. U popodnevnim satima slijedi vožnja brodom po Bosporu. Bit će to prilika za uživanje u pogledu na grad iz sasvim nove perspektive, proći ćete vodenom rutom na kojoj se spajaju vode Zlatnog roga, Bospora, Mramornog i Crnog mora, s pogledom na brojne drvene ljetnikovce, palače uz obalu, te mostove koji povezuju dva kontinenta. Ručak na brodu. U 18.00h transfer na Stadion Şükrü Saracoglu na utakmicu Fenerbahçe S.K. – GNK Dinamo s početkom u 20.55h/ LT. Podržimo Dinamo u zadnjoj gostujućoj  utakmici zimskog ciklusa i osjetite jedinstvenu i uzavrelu navijačku atmosferu. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

  3. DAN 30.studenog ISTANBUL - ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela. U 08:00 Transfer za zračnu luku Sabiha Gökçen Istanbul. Prijava za let TK 3510 Polijetanje zrkoplova za Zagreb u 11:20. Dolazak u Zagreb u 11:25/ LT. Kraj naših usluga.


  Cijena putovanja po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.550,00 kn
  Cijena putovanja po osobiu jednokrevetnoj sobi: 1.500,00 kn

  Cijena podrazumijeva najmanje 30 uplaćenih aranžmana.
  U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, zadržavamo pravo  promjene cijene aranzmana

  CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  - povratnu  zrakoplovnu kartu na charter letovima Turkish Airlinesa
  - pristojbe u zračnim lukama
  - smještaj na osnovi usluge 2 noćenja s doručkom u hotelu 5*
  - razgled Istanbula  u pratnji lokalnog vodiča
  - večeru u lokalnom restoranu 24.11.
  - ulaznica za Toranj Galata
  - ulaznica za Baziliku Cisterne
  - ulaznica za Aja Sofiju
  - ulaznica za Topkapi palaču
  - ulaznicu za Harem
  - degustaciju tradicionalnih turskih slastica, čaja i kave 25.11.
  - vožnja brodom po Bosporu s uključenim ručkom 25.11
  - transfere autobusom po programu
  - ulaznicu za utakmicu 1 kategorije
  - troškove izrade VIZA za Tursku *
  - pratitelja grupe
  - troškove rezervacije i pripreme putovanja

  Cijena ne uključuje:
  - obroke koji nisu navedeni kao uključeni
  - troškove osobne prirode (napojnice, piće i telefon u hotelu,...)
  - piće uz obroke

  KORISNE INFORMACIJE:
  Vremenska zona u odnosu na Hrvatsku +2 (Zagreb: 12:00 h, Istanbul: 14:00 h)
  Nacionalna valuta TRY (turska lira) - 1.00 EUR = 6,88 TRY

  MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
  Uplatom u gotovini; uplatom na žiro-račun
  Za plaćanje kreditnim karticama cijena se uvećava za dodatnih 5%:
  -OBROČNO PLAĆANJA DO 12 MJESEČNIH OBROKA: Maestro kartica Zagrebačke banke i Privredne banke. Visa i Master Card Splitske banke. Diners kreditna kartica. Visa Inspire kartica Privredne banke. American Express.
  -OBROČNO PLAĆANJA DO 6 MJESEČNIH OBROKA: Erste Maestro Plus kartica.
  -JEDNOKRATNO: Visa, Mastercard i Maestroostalihbanaka

  Postupak za izradu e vize:
  Dostaviti u Bantorus; slijedeće podatke:
  - Broj putovnice
  - Datum izdavanja putovnice
  - Datum do kojeg vrijedi putovnica
  - Prezime i ime iz putnog dokumenta
  - Datum, godina i mjesto rođenja
  - Ime oca i majke
  - Adresa stanovanja iz putne isprave
  - E mail
  Putovnica mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju  POLICA  ZA OSIGURANJE  JAMČEVINE  TURISTIČKIH PAKET ARANŽMANA broj P15- 1020000377 - Generali osiguranje d.d. • POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI broj P13-1020194009 - Generali osiguranje d.d.

  ZA OVO PUTOVANJE VRIJEDE UVJETI I UPUTE ZA PUTOVANJA BAN TOURSA

  Odgovorni organizator: BAN TOURS d.o.o. • Kaptol 11, 10000 ZAGREB • ID code: HR-AB-01-1-61509 • www.bantours.hr

  Prijave i rezervacije: Tel: 01/ 48 81 800 • Fax: 01/ 48 14 677 • e-mail: sport@bantours.hr

  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22230 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 
  Nautička baza KAŠTELA, Marina Kaštela, Franje Tuđmana 213, 21213 Kaštel Gomilica - Telefon: 021 586 746, Fax 021 586 754
  e-mail: yachting@bantours.hr