Ban tours je službena putnička agencija:
          

  VELIKA BALTIČKA TURA

  VILNIUS - RIGA - TALLINN - ST. PETERBURG
  21.- 27.06.2019.


  1. DAN / 21.06.2019./petak/ Zagreb – Vilnius/
  Sastanak putnika u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ s pratiteljem putovanja u 06:00. Prijava za let OU440  za Beč. Polet zrakoplova u 08:10, dolazak u Beč u 09:05, nastavak leta u 10:05  za Vilnisu. Dolazak u Vilnius u 12:50/LT. Transfer za hotel 4* u centru grada.  Nakon kraćeg osvježenja, slijedi razgled grada: Barokna ljepotice Baltika, ugodano i šarmantno mjesto, očaravajući UNESCO-ov spomenik svjetske kulturne baštine, poznat po krivudavim kamenim ulicama, slikovitim crkvama i povijesnim zgradam. Pješačka tura po starom gradu: Ulica Pilies, najsjajnija ulica, nekad glavna cesta koja je od dvorca Gediminas vodila prema jugu, Poljskoj i Rusiji, danas povezuje dva najvažnija trga u gradu; Trga katedrale s Trgom gradske vijećnice. Plemići, bogati građani, sveučilišni profesori, gradili su palače u ovoj povijesnoj ulici,  bila je sastavni dio rute velikih crkvenih procesija, svih službenih ili spontanih svečanosti i danas ako se nešto u gradu dogadja, odvija se u ovoj ulici. Ulica danas zadivljuje arhitektonskom raznolikošću: na gotičke i renesansne građevine nadovezuju se barokne crkve, a mnogobrojni kafići, restorani nude lokalne delicije: cepeline i kibinaie, i idealan su izbor za predah izmedju razgleda i shoopinga.  Nastavljamo uz najstarije Sveučilište u baltičkim državama, osnovano 1579. godine, zauzima  cijelu četvrt grada u ulici Pilies,  do crkve sv. Ane, najpoznatije gradske znamenitosti. Čudesna gotička sturktura od  crvenih opeke, zadivljuje nepromjenjenim izgledom.  Zaustavljanje u Muzeju jantara kako bismo upoznali  nastank ovog zlata Baltika i kupili orginalan suvenir.  Razgled završava na trgu ispred katedrale i zvonika, simbola Vilniusa. Brojni festivali, različita događanja tijekom cijele godine, odvijaju se na ovom slikovitom trgu.  U  blizini su Vrata zore, jedina preostala gradska vrata, sastavni dio gradskih zidina, u maloj kapeli čuvaju čudotvornu ikonu Djevice Marije.  Šetnja ulicom Zyd i susrest s bogatom židovskom  kulturom, već 700 godina  prisutnom u Litvi, stoga je grad i nazivan Sjevernim Jeruzalem. Posjet sinagogi. Dolazak do Hales Marketa, zanimljiva arhitektura, baltički specijaliteti: dimljeno meso, svježa riba,povrće, doprinose magičnom ugođaju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  2. DAN / 22.06.2019./subota/ Vilnius – Riga/ 300KM- cca 04:30
  Doručak. U 09:00, odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Rigu uz zaustavljanje na Brdu Križeva. Dolazak u Rigu oko 14:00. Smještaj u hotel 4*. Nakon kraćeg osvježenja, slijedi razgled grada:Pariz Baltika, na popisu UNESCO-a,  posjetitelje iznenađuje svojom raznolikošću i skladnim prožimanjem  srednjovjekovne hanzeatske, moderne secesijske i suvremene arhitekture u okružju smirenosti i umjerenosti. Korak po koraku u ugodnoj i kratkoj šetnji  otkrivat ćete ljepote drugog najstarijeg baltičkog grada: od kasno-romaničkih i gotičkih zgrada u Jana Seta, Konventa Seta do Trga gradske vijećnice, mjesta susreta, kojim dominira svjetski pozna Kuća crnoglavih, mjestom promicanja poslovnih aktivnosti, okupljanja trgovaca i brodara. Duša doma  bili su aktivni članovi brastva, mladi i neoženjeni trgovci, poznati po temperamentu i entuzijazmu u organizaciji slavlja, diktirajući impuls društvene scene Rige.  Na trgu se nalazi  i "crna zgrada" Muzeja okupacije, izvrstan primjer suvremene arhitekutre, tu su i  brojni kafići i barovi, prostoru daje ugodnu atmosferu. U blizini su i cehovske kuće (Liela Gilde i Maza Gilde), te čudesna zgrada 'Tri brata' najstariji kompleks stambenih kuća u različitim povijesnim arhitektonskim stilovima. Profane građevine stare preko 800 godina upotpunjuju mnoštvo crkava, nekoliko katedrala, ali pogled s vrha crkve  Sv. Petra, na crvene krovove starog grada, plavu Daugavi je spektakularan. Zaustavit ćemo se u katedrala sv. Jakova, sublimira vjersku povijest države, od katoličke preko luteranske crkve, za vrijeme švedske okupacije, tijekom Napoleonskih ratova, skladište za zalihe hrane; a od 1923. katedrala ponovno pripada Rimokatoličkoj crkvi. Nastavljamo do sjevernog dijela Starog grada, Albertove ulice i secesijske četvrt. Podignute u kratkom vremenskom razdoblju, od 1901. do 1908. godine, ukrašene skulpturama, balkonima, stupovima i drugim dekorativnim elementima, svaka zgrada sama po sebi  predstavlja neponovljivo arhitektonsko postignuće 20. stoljeća. Doživljaj grada upotpunit ćemo razgledom Zgrade svjetlosti, iz 2014, remek-djelo svjetski poznatog latvijsko-američkog arhitekta Gunarsa Birkertsa. Na kraju ture osvježit ćemo se legendarnim “crnim likerom - Melnais balsam” iz 1752. napravljenim od 24 prirodna sastojka. Prije nego što napustimo grad, zaustavit ćemo se na glavnoj tržnici, s pet paviljona izgrađenih na starim njemačkim Zeppelinovim hangarima, fascinira jedinstvenom atmosferom i ponudom lokalnih namirnica. Svakako kušajte lokalnu deliciju “sklandrausis”. Slobodno vrijeme. Povrtak u hotel. Noćenje.

  3. DAN / 23.06.2019./nedjelja/ Riga-Tallin/310KM – cca 05:00h
  Doručak. Odjava iz hotela. U 09:00 slijedi vožnja autobusom za Tallin. Dolazak u Rigu oko 14:00. Smještaj u hotel 4*. Nakon kraćeg osvježenja, slijedi razgled grada: iznimno kompaktno srednjovjekovno  hanzeatsko ozračje odlično nadopunjuju zdanja moderne i suvremene arhitekture. Gornji grad (Toompea) s dvorcem i katedralom oduvijek je bio administrativno i političko središte zemlje, dok Donji grad u okrilju izvanredno očuvanog sustava zidina i utvrda čuva srednjovjekovno urbano tkivo trgovačkih i obrtničkih uličica. Taj zatvoreni ambijent šarenih pročelja palača, skrivenih dvorišta i grandioznih crkvenih zvonika čine grad posebnim. Razgled grada započinjemo zaustavljanjem na vidikovcu Patkuli s kojeg se pruža spektakularan pogled na stari grad, nove kvartove, prostor luke i finski zaljev. Lagana šetnja platoom Gornjeg rada, zaustavljanje ispred nekad srednjovjekovnog dvorca, danas parlamenta, te katedrale Toomkirik ili samo Dome. Spuštajući se prema Donjem grada posjetit cemo pravoslavni hram Alexandera Nevskyog. Izgrađena krajem 19.st., podsjeća na vremena kad je grad bio dio ruskog carstva i predstavlja simbol carske i vjerske dominacija na prostranim baltičkim teritorijem. Uskim i slikovitim ulicama grada, spuštamo se  prema Raekoja Platsu, srcu grada, glavnom donjegradskom trgu na kojem je jedna od najstarijih gradskih vjećnica na Baltiku i u Skandinaviji. Slobodno vrijeme  provedite u Katarinne Kaik ulici s mnoštvom obrtničkih radionica. Tradicionalnim metodama stvaraju se i prodaju  ukrasi od keramike, nakit, ručno oslikani svileni predmeti, izvrsna kombinacija kreativnost sa srednjovjekovnom atmosferom. Kušajte lokalne specijalite poput (räima, sülta, leivasuppe, pirozhkia, rosolja,  pirukasa, mannavahta, kohupiimakreema). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

  4. DAN / 24.06.2019./ponedjeljak/ Tallin -  St.Peterburg/ 400 KM-8H /  
  Doručak. Odjava iz hotela. U 09:00 transfer autobusom za St Peterburg. Dolazak u grad i hotel u večernjim satima (19:00). Noćenje.

  5. DAN / 25.06.2019./ utorak/ St Peterburg
  Doručak. Razgled u pratnji lokalnog vodiča: započinjemo na jedinstvenom otoku na Nevi s Pretropavlovskom tvrđavom, jedna od prvih zgrada u gdje možete upoznati povijesne korijene nekadašnjeg glavnog grada i posjetiti  katedralu sv. Petra i Pavla, prepoznatljiva po veličanstvenom pozlaćenom šiljku.  Crkva je počivalište  ruskih careva iz obitelji Romanov. Danas je cijeli  tvrđavski kompleks muzej. Slijedi odlazak na drugu stranu Neve preko Troitskog mosta, do Marsovog polja, dvorca sv. Mihovila i crkve Spasitelja na Prolivenoj Krvi. Izgrađena na mjestu ubojstva ruskog cara Aleksandra II. u 19. stoljeću, crkva fascinira bajkovitom strukturom, svjetlucavim mozaicima. Nastavljamo do raskošne katedrala sv. Izaka jedna od najvećih pravoslavnih bazilika na svijetu. Izgrađena u 19. stoljeću, katedralu krasi oko 400 skulptura,  mnoštvo slika i mozaika, sama za pozlaćenje kupole, koristilo se oko 100 kg zlata, unutarnji zidovi i podovi su  od mramora, katedrala može primiti 14.000 ljudi. Panoramski pogleda na grad s kolonada. Za kraj dana predlažemo vožnju  kanalima. Riječno krstarenje idealan je način za upoznavanje gradskih znamenitosti i arhitekture,"Venecija sjevera" iz jedne druge perspektive. Prvobitno je bilo predviđeno da brodovi budu jedini način za kretanje između otoka; gradski mostovi izgrađeni su mnogo kasnije. Jedna od posebnih atrakcija je i podizanje mostova u ponoć, kada se svi mostovi u gradu podižu, a mali broj njih se spusti sat vremena poslije, dok ostali ostaju podignuti do jutra. Doživjet ćemo i atmosferu najpoznatije ulice Nevski prospekt, najveća i najšira avenija, ruska inačica Elizejskih poljana s brojnim restoranima, trgovinama.

  6. DAN / 26.06.2019./ srijeda/ St Peterburg - Pushkin
  Doručak. Nastavak razgleda grada: stanice podzemne željeznice vrijedne su posjeta zbog neobičnog dizajna. Ne postoje dvije slične stanice i uređene su u različitim šarenim pločicama, s velikim instalacijama, a ponekad čak i kipovima. Nekoliko najboljih stanica su Avtovo, Zvenigorodskaya, Pushkinskaya, Bukureštanska i Sportivnaja. Odlazak u posjet Pushkinu i Katarininoj palači (ulaznica za palaču i vrtove, uključena u cijenu aranžmana). U Pushkinu (Puškin - Tsarkoye selo), nalazi  se ljetna rezidencija ruske carske dinastije. Prekrasno obojena svijetloplava fasada palače reprezentira carski život 18. stoljeća. Raskoš, zlatom optočena blagovaonica, pozlaćena ogledala, čuvena Jantarna soba ostavit će vas bez daha. Kompleks je smješten  usred prekrasnih parkova s brojnim paviljonima, vrtovima i obiljem mramornih kipova. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme. Noćenje.

  7. DAN / 27.06.2019./ četvrtak/ St Peterburg - Zagreb
  Doručak. Odlazak do Dvorskog trga, nekadašnjeg središta ruskog carstva: razgled Zimskog dvorca, spomenika Petru Velikom, Ljetne palače s parkom.  Posjet veličanstvenom Muzeju Hermitage.  Muzejski kompleks smješten je u pet prekrasnih palača. Glavna zgrada muzeja je čuvena Zimska palača, nekadašnja carska rezidencija. Umjetničke zbirke koje su ruski carevi stoljećima skupljali smještene su u 400 dvorana i broje preko 3 milijuna primjeraka.  Tranfer za zračnu luku u 15:00. Prijava za OU 531 za Zagareb. Polet zrakoplova u 18:50. Planirani dolazak  u Zagreb u 20:40.  Kraj naših usluga.


  CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI
  BROJ OSOBA CIJENA
  20 osoba *9.650,00  KN
  18 osoba 10.130,00 KN
  14 osoba 10.830,00 KN

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.690,00 KN

  *Cijena je važeća pod uvjetom najmanje 20 prodanih i naplaćenih aranžmana, u protivnom Ban Tours zadržava pravo promjene cijene

  CIJENA PUTOVANJA UKLJUČUJE:
  - povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi sukladno programu putovanja*
  - pristojbe u zračnim lukama
  - prijevoz turističkim autobusom prema programu
  - smještaj u hotelu  4* u centru St. Peterburga Solo Sokos Hotel Vasilievsky
    ili Novotel Saint Petersburg Centre u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
  - smještaj u hotelu 4* u Rigi Radisson Blu Daugava Hotel u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 
    noćenja s doručkom
  - smještaj u hotelu  4* u centru Tallina Radisson Blu Sky Hotel u dvokrevetnoj sobi na osnovi 
    1 noćenja s doručkom
  - smještaj u hotelu  4* u centru Vilniusa Hotel Vilnia ili Radisson Blu Hotel Lietuvau 
    dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
  - obilazak  St. Peterburga u pratnji lokalnog vodiča
  - poludnevni obilazak Tallina u pratnji lokalnog vodiča
  - poludnevni obilazak  Rige u pratnji lokalnog vodiča
  - poludnevni obilazak Vilniusa u pratnji lokalnog vodiča
  - ulaznica za Muzej Hermitage u St. Peterburgu
  - troškove ulaznice za katedralu sv. Izaka u St. Peterburgu
  - troškove ulaznice za crkvu Krista Spasitelja na prolivenij krvi u St. Peterburgu
  - troškove ulaznice za utvrdu i katedralu svetog Petra i Pavla
  - troškove izleta i lokalnog vodiča za Palaču carice Katarine u Tsarskoye Selo
  - troškove ulaznice za Palaču carice Katarine i vrtove
  - troškove vize redovan postupak za Rusiju
  - troškove vodiča - pratitelja grupe tijekom putovanja
  - troškove organizacije i rezervacije putovanja
  *Težina prtljage na letu: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)

  FAKULTATIVNI SADRŽAJI:
  - nadoplata za polupansion (6 obroka) po osobi: 1.100,00 kn
  Prijave i u plate za fakultativne sadržaje moguće su isključivo u agenciji u Zagrebu, minimalno 14 prijavljenih

  Napomene vezano za izradu VIZE za Rusiju:
  Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka s putovanja.
  Potrebna turistička viza za Rusiju
  Za izdavanje obične jednokratne ili dvokratne turističke vize potrebno je priložiti:
  - putovnica koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po 
    završetku valjanosti vize;
  - obrazac za vizu, nalazi se na stranici visa.kdmid.ru,  isti je potrebno isprintati, ispuniti  
    te osobno potpisati;
  Prilikom odabira mjesta gdje se predaju dokumenti treba navesti vizni centar u kojem planirate predati dokumente
  - fotografija u boji 3,5?4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica 
    (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi 
    kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na
    fotografiji u putovnici);
  - polica zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok  
    trajanja vize, izuzevši slučajeve uzajamnog osiguranja.
  - Rokovi izdavanja:
    Turistička viza redovan postupak – 10 - 7 radnih dana
    https://vhs-croatia.com

  UVJETI PLAĆANJA I REZERVACIJE:
  Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti rezervacije, plaćanja i otkaza putovanja Bantoursa, molim da se upoznate s istima prije  sklapanja Ugovora i uplate akontacijske rate
  - uplata prilikom rezervacije: 30% cijene aranžmana (3.000,00 HRK uplatiti najkasnije do 18.04.2019.)
  - do 20.05.2019.: 70% cijene aranžmana
  Ukoliko želite PREPORUČUJEMO sklapanje police osiguranja od otkaza putovanja

  Mogućnosti plaćanje aranžmana:
  - Uplatom u gotovini u Poslovnici Ban torusa Zrinjevac
  - OBROČNO PLAĆANJA DO 12 MJESEČNIH OBROKA: Maestro kartica Zagrebačke banke 
    i Privredne banke. Visa i Master Card OTP banke. Diners kreditna kartica. Visa Inspire  
    kartica Privredne banke. American Express.
  - OBROČNO PLAĆANJA DO 6 MJESEČNIH OBROKA: Erste Maestro Plus kartica.
  - JEDNOKRATNO: Visa, Mastercard i Maestro ostalih banaka

  CIJENA PUTOVANJA NE UKLJUČUJE:
  - ulaznice u objekte  koji nisu predviđeni programom
  - troškove osobne prirode (napojnice, piće, telefon)
  - policu putnog osiguranja

  Važne napomene
  - maksimalno dva djeteta (do 11 godina) mogu dijeliti sobu sa dvije odrasle osobe
  - kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Baltičkih zemalja i nije usporediva s  
    kategorizacijom hotela drugih zemalja 
  - agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa ukoliko to zahtijeva objektivna 
    situacija u Baltičkim zemljama tijekom putovanja
  - prilikom rezervacije, potrebno je priložiti kopiju prve stranice putovnice.
  - putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od završetka  putovanja.
  - zrakoplovne karte izdaju se 21 dan prije početka putovanja, za svaku naknadnu promjenu  i
    imena, aviokompanija naplaćuje dodatnih 150,00 EUR
  - u slučaju otkaza putovanja molimo o istom pisanim putem izvjestiti poslovnicu
  - u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja 
    pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije 
    početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili 
    novo putovanje.
  - pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na 
    dan izdavanja zrakoplovne karte
  - vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su 
    promjeni.
  - uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  - završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

  KORISNE INFORMACIJE:
  KLIMA: vlažna kontinentalna. Prosječna temperatura u lipnju: 11°C – 20°C
  VREMENSKA RAZLIKA:  + 1 sat (Zagreb 13:00 sati/ St. Petersburg 14:00 sati)
  NOVAC: 1 EUR = 72,56 RUB (ruski rubalj), VODA: koristite isključivo flaširanu vodu za piće
  Za Rusiju je potrebna viza  POLICA  ZA  OSIGURANJE  JAMČEVINE  TURISTIČKIH PAKET ARANŽMANA broj P15-1020000466 - Generali osiguranje d.d. • POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI broj P13-1020203449 - Generali osiguranje d.d.

  Odgovorni organizator: BAN TOURS d.o.o. • Kaptol 11, 10000 ZAGREB • ID code: HR-AB-01-1-61509 • www.bantours.hr
   Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr

  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 

  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...