Ban tours je službena putnička agencija:
          

  Hodočašće


  SVETA ZEMLJA & JORDAN
  20.-30.03.2020.

  11 DANA & 10 POLUPANISONA HOTELI 4*

  SMJEŠTAJ U JERUZALEMU; POSJETITE JEDINSTVENA SVETA MJESTA KOJA NISU NA TIPIČNIM HODOČASNIČKIM RUTAMA ( KURSI, ŠEKEM, HEBRON,  GORA KUŠNJE,  WADI QELT, BETANIJA S ONU STANU JORDANA, BRDO NEBO, MADABA, PETRA) 

  1. DAN - petak /20.03.2020./ZAGREB - ISTANBUL - TEL AVIV - NAZARET / TIBERIADA
  Sastanak putnika u Zračnoj luci “Franjo Tuđman" u 07:00. Prijava za let TK 1054 za Istanbul. Polet  zrakoplova u 09:10. Nakon dolaska  u 13:15/ LT/ slijedi nastavak leta TK 836 u 15:55 za Tel Aviv.  Dolazak u Tel Aviv u 17:05/LT/. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer za hotel u Nazaretu / Tiberiadi.  Smještaj u hotel 4*. Večera. Noćenje.

  2. DAN – subota /21.03.2020./NAZARET / TIBERIADA - NAIN- MEGIDO
  Doručak. Obilazak Nazaretskog svetišta i čašćenje spomena Navještenja i Utjelovljenja Gospodinova. Razgled jedne od najljepših Marijinih crkava - Crkve Navještenja, podignuta iznad kućice Blažene Djevice Marije u kojoj je Anđeo Gospodnji navijestio Mariju radosnu vijest (Luka 1,26-38). Razgled kompleska svetišta, Josipove radionice. Sveta Misa. Nastavak putovanja do Naina. U cjelokupnom svom javnom djelovanju,  naš Gospodin Isus Krist je uskrisio 3 osobe, mi  ćemo obilaskom preplijepe crkvice biti na  još jednom svetom mjesu, na kojem je uskrsnuo udovičina sina jedinca, Luka (7,11-17). Put do Megida, mjesta velikih bojeva, najbolje odražava povijest ovog kraja kao neprestanu povijest ratovanja, rušenja i ponovne gradnje. Grad je u svojoj dugoj povijesti, star oko 6.000 godina, 20 puta rušen i iznova građen. Geostrateški najznačajniji grad  Kanaana, na ulazu u plodnu Jizreelsku ravnicu na mjestu gdje se račvaju putevi koji vode iz Egipta prema Siriji i Mezopotamiji. Novozavjetna knjiga Otkrivenja (Otk 17,16), spominje posljednji boj, sveti rat na „veliki Dan“, između Boga i njemu oprečnih zemaljskih knezova i kraljeva. O Božjoj pobjedi govori Knjiga Otkrivenja (19, 17-24). Obilazak Tel Megida, arheološke iskopine i impresivni vodovodni sisitem iz vremena prvog hrama.  Povrtak u hotel večera i noćenje.

  3. DAN  – četvrtak -  /22.03.2020./TIBERIADA - TABGA - GORA BLAŽENSTVA - KOROZAIN - BETSAIDA -  KURSI - MAGDALA
  Doručak. Dan ćemo provesti na Galilejskom jezeru, hodat ćemo po onim istim mjestima kojim se kretao naš Gospodin kad je stišao oluju na jezeru (Marko 4, 35-41), hodao po jezeru prema učenicima (Matej 14,24-33), propovjedao ljudima iz lađe na jezeru (Matej 4,1-2). U Tabgi, Isus je nahranio mnoštvo od 5.000 ljudi s pet kruhova i dvije ribe (Luka 9, 10-17); ( Matej 14, 13-21). Također, u Tabgi je  crkva Primata sv. Petra, Isus dariva crkveno vodstvo apostolu Petru (Ivan 21,9). Slijedeći obalu Galilejskog jezera, nastavljamo prema Gori Blaženstava, gdje je Isus Krist održao svoj veliki Govor na Gori (Luka 6, 20-49). Nastavak vožnje prema mjestu Korozain, spada u ona tri grada koja unatoč Spasiteljevoj brizi i djelatnosti ostaju ravnodušna prema njegovom nauku pa ih Isus oštro prekorava (Matej 11, 20-24; Luka 10, 12-15). Šetnja lokalitetom koji je od 3.st., potpuno razrušen i napušten. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja brodom po prekrasnom i slikovitom Galilejskom moru (Luka 5, 1). Odlazak  do istočne ili kako evanđelisti navode „s onu stranu Genezaretskog jezera“ do mjesta Gergeza ili po Talmundu brdo Kursi, gdje je Krist, izgnao zle duhove iz opsjednutog čovjeka, (Marko, 5,1-20). Potom se autobusom vozimo do Betsaide, mjesta ribara; Petrovog, Andrijinog i Filipovog zavičaja (Ivan 1,44; 12,21), mjesto Isusovog boravka i djelovanja. U Betsaidi Gospodin je otvorio oči slijepcu (Marko 8,22-26), no stanovnici su ostali hladni i zatvoreni i nisu prihvatili Isusovo propovjedanje i otud lakše shvaćamo Krisove rječi „ Jao tebi Betsaido... Ali kažem vam,: Tiru i Sidonu bit će na Dan sudnji lakše nego vama“ (Matej 11, 21-22). Nastavljamo do Magdale mjesta Marije iz Magdale. Marija ima osobito važnu ulogu u izvješćima o Kristovoj muci i uskrsnuću. Nalazila se pod križem zajedno s drugim ženama (Matej 27,55), ona je svjedokinja polaganja u grob (Marko 15,47), kao i Gospodinova uskrsnuća (Matej 28,1; Marko 16,1; Luka 24,10; Ivan 20,1). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  4. DAN - ponedjeljak /23.3.2020./ ŠEKEM /JAKOVLJEV BUNAR - SAMARIJA ( 180 KM -03:00)- GORA KUŠNJE (120 KM- 02:30) - JERUZALEM 
  Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje do Samarije i biblijskog Šekema (danas Tel el Balata u blizini Nablusa). Pokraj Šekema,  Knjiga Postanka (12,6), izvješćuje da je praotac Abraham  podigao žrtvenik, na tom mjestu Gospodin Bog se javio Ambrahamu u snu i dao mu obećanje „Tvom ću potomstvu dati ovu zemlju“. U Šekemu  je boravio  i Jakov nakon povratka iz Mezopotamije i polje  je ostavio u nasljedstvo sinu Josipu koji je tu i pokopan nakon izlaska iz Egipta (Jošua 24,23). Jakov je kupio njivu na kojoj je iskopan zdenac. U Isusovo vrijeme na Jakovljevu zdencu, zbio se Gospodinov susret sa  Samarijankom, evanđelist Ivan (4,5-47) donosi pouku o Isusu izvoru žive vode. Mjesto su otkupili pravoslavni kršćani i darovima ruskog cara počeli 1914. graditi crkvu na mjestu nakadašnje koja je srušena nakon progona križara. Nastavak puta Jordanskom dolinom do Gore Kušnje. Odlazak žičarom pa, potom pješice do Samostana Četrdesetnice. Đavao je iskušavao Krisa tijekom njegovog četrdesetdnevnog posta, Matej (4,1-11), Luka (4,1-13). Tri velike kušnje na tri velike ljudske slabosti te odanost Božjoj volji kroz post i molitvu. Monasi i pustinjaci su naselili planinu u prvim  stoljećima kršćanstva. Živjeli su u prirodnim špiljama, koje su pretvorili u ćelije, kapele. Današnji samostan rekonstruiran krajem 19. stoljeća, izrasta iz planine. Na vrhu brda, oko 360 metara nadmorske visine, pruža se spektakularan panoramski pogled na dolinu Jordan, Mrtvo more i planine Moab i Gilead. Nastavak putovanja za Jeruzalem. Smještaj u hotel. Večera.  Noćenje. 

  5. DAN – utorak /24.3.2020./ JERUZALEM
  Doručak. Odlazak u razgled starog grada Jeruzalema, posjet Davidovom centru, kratka video prezentacija, upoznavanje s poviješću Jeruzalema, s naglaskom na Davidovo osvajanja grada (2 Sam 5,6-8 i 1 Ljet 11,4-6) 10.000.god. pr.Kr.  Kralj David je u novoj prijestolnici izabranog naroda sagradio palaču (2 Sam 5,11), te prenio Kovčeg Saveza (2 Sam 6,14-15), za koji je planirao podići Hram. To djelo je ipak obavio njegov sin Salomon (960.god. pr.Kr). Prva knjiga o Kraljevima (1 Kr 5-8) i druga knjiga Ljetopisa (2 Ljet 2-7) detaljno opisuju izgradnju Hrama, s naglaskom na najsvetije mjesto, Svetinju nad Svetinjama u koju se smjestio Kovčeg Saveza. Šetnja arheološkim iskopinama iz vremena Prvog Hrama. Ulazak u tzv. Warrenovo okno. Biblija navodi (2 Kr 20-20) da je judejski kralj Ezekija u vrijeme proroka Izaije (701. god. pr. Kr.), u strahu od asirske opsade, zatvorio izvor vode Gihon (mjesto pomazanje Salomona za kralja (1 Kr 1: 38-39 ), smješen izvan grada, prokopao podzemni tunel ispod Davidova grada i preusmjerio vodu u tadašnji bazen, vodospremnik Šiloah, mjesto gdje je Krist ozdravio slijepa od rođenja (Ivan 9,6-7). Nastavljamo do Zapadnog zida, posljednji ostatak židovskog hrama nakon uništenja 70. godine. Odlazak na Maslinsku goru, prekrasan panoramski pogled na Jeruzalem. Posjet lokalnoj džamiji, nekadašnjoj bazilici Uzašašća (Dj 1, 1-11) mjestu Kristovog slavnog uzlaska na Nebo. Razgled svetišta Pater Noster, Isus podučava učenike Gospodinovoj molitvi (Luka 11, 1-4). Zaustavljanje na Dominus Flevitu, mjestu gdje je Krist plakao nad sudbinom Jeruzalema (Luka 19,41). Nastaviljamo prema Getsemaniji, vrtu u podnožju Maslinske gore kamo je Krist doveo svoje učenike  na molitvu, noć prije nego što je razapet (Luka 22, 29-53). Zaustavljanje u Crkvi svih naroda, izgrađena  nad "Stijenom agonije". Tu se Isus molio sam u noći svoga uhićenja. I vi ste pozvani ostati u molitvi i razmišljanju o Kristovoj agoniji. Slobodno vrijeme za ručak. U popodnevnim satima odlazimo, prolazeći kroz armensku i židovsku četvrt starog grada do svetog brda Sion i Dvorane posljednje večere. Posjećujemo Gornju sobu, mjesto gdje su Isus i njegovi učenici slavili posljednju večeru (Matej 26, 17-30), gdje je ustanovljena kršćanska pashalna večera-euharistija. Učenici su se upravo u ovoj dvorani skrli poslije Isusove smrti, tu su doživjeli susret s uskrslim Gospodinom, (Marko 14,14-16) i dočekali Duha Svetoga ( Djela apostolska 2,1-11), te su sa Siona krenuli u svijet propovjedati Radosnu vijest. Od nekadašnje crkve Sancta Sion iz 4.st, nema ostataka, prostor je pretrpio devastacije. Danas,  u ovoj dvorani niti jedna religija ne smije obavljati bogoštovne čine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  6. DAN – srijeda /25.3.2020./ JERUZALEM -  WADI QELT - JERIHON
  Ovo jutro probudit ćemo se vrlo rano, doći ćemo do tvrđave Marka Antonija. To je mjesto gdje je našeg Spasitelja na smrt osudila rimska vlast pod Poncijem Pilatom (Ivan 18, 28; 19,16). Slijedeći Njegov put krećemo od Kapele Osude i Kapele Bičevanja, noseći Križ, prema Golgoti mjestu Raspeća. Molitva i prigodne meditacije na postajama Križnog puta dok se krećemo tržnicama Starog grada do bazilike Svetog groba (Luka 23, 26-33). Ovo sveto odredište objedinjuje mjesto Kalvarije, svetog Groba  (Luka 23, 50-55) i Uskrsnuća. Slavljenje Mise. Povratak u hotel na doručak.  U 10:00, vozimo se Judejskom pustinjom, prema dubokoj i uskoj klisuri zvanoj Wadi Qelt i samostanu sv.Jurja. Udaljen  9 kilometara od Jerihona i  20 kilometara od Jeruzalema, osnovan je u 5. stoljeću kada je Ivan iz Tebe, Egipćanin, okupio skupinu od pet sirijskih pustinjaka koji su se naselili oko pećine za koju su vjerovali da je u njoj proroka Iliju hranio gavran (1 Kraljevi 17, 5-6). Ime je dobio po svom najpoznatijem redovniku, sv.Jurju Kozibi, koji je kao tinejdžer došao s Cipra voditi asketski život u Svetoj zemlji u 6. stoljeću, nakon što su mu oba roditelja umrla. Samostan je prolazio kroz faze razaranja, potpunu obnovu obavio je grčki redovnik Callinicos, između 1878. i 1901. godine. Samostanski kompleks obuhvaća crkvu Bogorodice i crkvu sv. Jurja i sv. Ivana. Sadrže bogat niz ikona, slika i mozaika. Petnaestominutna šetnja strmom i vijugavom stazom koja vodi u samostanski kompleks. Nastavak puta prema najstarijem naseljenom grad na svijetu, Jerihonu (Jošua 6, 12-25), spomen na Zakeja carinika i jerihonskog slijepca Bartimeja. Ručak u Jerihonu. Povratak u Jeruzalem. Slobodno vrijeme u Jeruzalemu. Večera. Noćenje.

  7. DAN  – četvrtak -  /26.03.2020./ BETLEHEM - HEBRON
  Doručak. Dan ćemo započeti posjetom Betlehemu, smještenom na obroncima Judejskog gorja, 8 km južno od Jeruzalema. Biblija spominje prvi put ovaj grad u Post 35,19.  U blizini grada je grob Jakovljeve žene Rahele, Josipove i Benjaminove majke. U povijest ulazi, Davidovim rođenjem (1 Sam 17,12;). Zaustavljamo se na glavnom trgu ispred Bazilike Rođenja. Spuštamo se u Špilju rođenja našeg Spasitelja (Matej 2, 1-18). Ispod oltara nalazi se srebrena zvijezda i latinski natpis: HIC DE VIRGINE MARIA ISUS CHRISTUS NATUS (Ovdje je Marija Djevica rodila Krista).  Posetit ćemo i Pećinu svetog Jeronima, franjevačku župnu crkva sv. Katarine. Misa u ovom svetom prostoru. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja do starog biblijskog grada Hebrona (35 km južna od Jeruzalema). Prema Knizi Postanka (23,1)  praotac Abraham je kupio pećinu Makpelu, ujedno prvi posjed u Kanaanu, te u istu pokopao svoju ženu Saru (Post 32,19), a poslije pokopan je i sam Abraham, Izak, Rebeka, Izakov sin Jakov i supruga Lea. Posjet grobnici patrijarha. Mjesto je oduvijek najveća svetinja za židove, u Hebronu,  David je pomazan za kralja Judeje no u isto vrijeme sveto je mjesto i za kršćene i muslimane. U Vespazijanovo rimsko doba, grad je srušen, u blizini je izgrađen novi grad Mamre. Kršćani grade baziliku Presvetog Trojstva u 4.st, da bi dolaskom Arapa u 7st., sve bilo uništeno. Povrarak u Jeruzalem. Sobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

  8. DAN - petak /27.03.2020./ – JERUZALEM - BETANIJA (AL MAKTAS) -  GORA NEBO - MADABA -  KERAK - PETRA
  Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi voznja do graničnog prijelaza. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Jordan, vožnja do Betanije s onu stranu Jordana, mjesta gdje je Ivan Krstitelj krstio našeg Gospodina Isusa Krista na rijeci Jordan (Matej 3, 13-17), (Ivan 1,28 i 10,40). Područje je također povezano s biblijskim prizorom proroka Ilije (Mar Elias na arapskom) koji se uzdiže na Nebo u vihoru na vatrenim kolima.  Nastavak puta do Gore Nebo. Popet ćemo se na mjesto odakle je Mosije gledao Jošuu i svoj  izabrani narod kako ulaze u Obećanu Zemlju, a vjeruje se i da mu na ovoj planini i posljednje počivalište.  Misa na Gori Nebo. Kada vremenski uvjeti dozvoljavaju, s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i na Mrtvo more. Vožnja do Madabe, grada mozaika, s crkvom sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik - karta Svete zemlje iz predislamskog doba. Vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nastavak putovanja za Petru. Smještaj u hotel 4*. Večera. Noćenje.

  9. DAN - subota  /28.03.2020./ - PETRA - AMMAN
  Doručak.  U 08:00 uz pratnju lokalnog vodiča započet ćemo s otkrivanjem „grada“ Petre, najveće znamenitosti Jordana, pod zaštitom UNESCO-a, proglašena i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Izvanredan i jedinstven grad star više od dvije tisuće godina. Nabatejci su sagradili fascinantno kameno carstvo nadgrobnih spomenika, palača, hramova i riznica upravo od pustinjskog crvenog kamena, stijena i pješčenjaka. Prolazom kroz glavni ulaz Siq (bezdan), uski prosjek među stijenama, dužine 1,2 km, nastavljamo uz svetišta, grobnice, te dolazimo do očaravajućeg pročelje Al Khaznae, poznate Riznice. Šetnja ulicom Fasada, uz rimsko kazalište do kraljevskih grobnica. Uživajte u pogledu na bizantsku crkvu, Hram krilatih lavova i Veliki hram. Ostatak vremena provedite istražujući grad, ili se popnite do Samostana. Posljepodne se vozimo do predivne pustinje Wadi Rum gdje ćemo tijekom dvosatne vožnje džipovima u unutrašnjost pustinje, na najbolji način doživjeti njezinu ljepotu koja je opisana u filmovima o Lawrenceu od Arabije. Nakon safarija džipovima, slijedi nastavak putovanja za Amman. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

  10. DAN - nedjelja – /29.03.2020./AMMAN –JERASH 
  Doručak. Odlazak na razgled Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog s brojnim antičkim ostacima, idealno smješten između pustinje i plodne doline. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. stoljeća poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. stoljeća u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja.
  Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme rimske vladavine. Bio je skriven stoljećima u pijesku prije nego je iskopan i restauriran u zadnjih 70 godina. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima.

  11. DAN - ponedjeljak  /30.3.2020./ – AMMAN – ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela. Tranfer za zračnu luku. Prijava za let  za Isanbul. 0925 1200 . Dolazak u Istanbul. Nastavak leta za Zagreb 1810 1920 . Dolazak u Zagreb u 19:20. Kraj Naših usluga.


  CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 16.500,00 kn

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.470,00 kn
  Popust za treću osobu/dijete u dvokrevetnoj sobi: 4.250,00 kn

  Cijena je važeća pod uvjetom najmanje 40 prodanih i naplaćenih aranžmana, u protivnom Ban Tours zadržava pravo promjene cijene

  CIJENA PUTOVANJA UKLJUČUJE:
  - povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi na letu: ZAGREB - TEL AVIV;  AMMAN - ZAGREB*
  - sve pristojbe u zračnim lukama
  - prijevoz klimatiziranim  lokalni autobus visoke turističke klase
  - smještaj u Tiberiadi u hotelu Leonardo Tiberias 4* ili slc, na bazi 3 polupansiona, buffet doručak i večera
  - smještaj u Jeruzalemu u  hotelu  ibis Styles Jerusalem City Center;  Gold hotel, Leonarado Jerusalem ili slc u Jeruzalem na bazi 4
    polupansiona, buffet doručak i večera
  - smještaj u Petri u hotelu Petra Guest House Hotel 4* ili slc, na bazi 1 polupansiona, buffet doručak i večera
  - smještaj u hotelu Le Grand Amman 4* ili slc, na bazi 2 polupansiona, buffet doručak i večera
  - ulaznice za Kapela uzašašća u Jeruzalemu
  - ulaznica za crkvu Oče naš u Jeruzalemu
  - ulaznica za Multimedia exhibition Via Dolorosa
  - ulaznica za žičaru -  Gora Kušnje
  - ulaznica za arheološki kompleks Davidov grad
  - vožnja brodom po Galilejskom jezeru
  - ulaznica za  Magdala centar u Magdali 
  - ulaznica za lokalitet Korozain 
  - ulaznica za lokalitet Kursi 
  - ulaznica za lokalitet Tel Megido 
  - ulaznica za lokalitet Betanija s onu stranu Jordana
  - ulazna taksa za Jordan
  - ulaznica za Jerash
  - ulazncia za Madabu
  - ulaznica za Goru Nebo 
  - ulaznica za Petru 
  - napojnice za lokalne vodiče i vozače
  - pratitelja iz Zagreba
  - duhovno vodstvo i asistanicu oko Svetih Misa
  - lokalne vodiče u Svetoj Zemlji i Jordanu
  - viza za Jordan
  *Težina prtljage na letu: 1 komad prtljage do 30 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)

  CIJENA PUTOVANJA NE UKLJUČUJE:

  - ulaznice u objekte  koji nisu predviđeni programom
  - troškove osobne prirode (napojnice, piće, telefon)
  - policu putnog osiguranja 

  UVJETI PLAĆANJA I REZERVACIJE:

  Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti rezervacije, plaćanja i otkaza putovanja Bantoursa, molim da se upoznate s istima prije  sklapanja Ugovora i uplate akontacijske rate
  - uplata prilikom rezervacije: 20% cijene aranžmana uplatiti najkasnije do 01.09.2019.
  -  40%  cijene aranžmana do 20.11.2019.
  -  40%  cijene aranžmana uplatiti do 20.01.2020.
  - Ukoliko želite PREPORUČUJEMO sklapanje police osiguranja od otkaza putovanja
  Polica osiguranja omogućuje Vam da u slučaju bolesti Vas kao putnika ili najužih članova obitelji, zatim smrtnih slučajeva u najužoj obitelji, elementarnih nepogoda, poziva na vojnu vježbu izvršite povrat djela uplaćenih sredstava (do 90%). Osiguranje vraća novac bez obzira u kojem trenutku se otkazuje putovanje.

  Mogućnosti plaćanje aranžmana:
  - Uplatom u gotovini u Poslovnici Ban torusa Zrinjevac
  - OBROČNO PLAĆANJA DO 12 MJESEČNIH OBROKA: Maestro kartica Zagrebačke banke  i Privredne banke, Visa i Master Card OTP
    banke, Diners kreditna kartica. Visa Inspire kartica Privredne banke, American Express.
  - OBROČNO PLAĆANJA DO 6 MJESEČNIH OBROKA: Erste Maestro Plus kartica.
  - JEDNOKRATNO: Visa, Mastercard i Maestro ostalih banaka

  Važne napomene

  - maksimalno dva djeteta (do 11 godina) mogu dijeliti sobu sa dvije odrasle osobe
  - kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Izraelu i Jordanu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja 
  - agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa ukoliko to zahtijeva objektivna situacija u Izraelu i Jordanu tijekom putovanja
  - prilikom rezervacije, potrebno je priložiti kopiju prve stranice putovnice.
  - putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.
  - zrakoplovne karte izdaju se 21 dan prije početka putovanja, nakon izdavanja karte naknadna promjena imena nije moguća, storno penali su
    100%
  - u slučaju otkaza putovanja molimo o istom pisanim putem izvjestiti poslovnicu
  - u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će
    obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo
    putovanje.
  - pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  - vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  - uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  - završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta

   Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

  KORISNE INFORMACIJE
  CARINA
  Svi predmeti namijenjeni za Vaše osobne potrebe ne podliježu carini. Na izlasku iz Hrvatske poželjno je prijaviti vrijednije stvari - kvalitetnije foto aparate, kamere, prijenosna računala. Takve stvari je poželjno kod check-ina u zračnoj luci Zagreb imati pored sebe radi upisivanja podataka o aparatima. Na kontroli zračne luke u Izraelu molimo Vas za strpljenje jer ćete proći nekoliko kontrola koje mogu malo duže potrajati.

  PRTLJAGA U cijenu aranžmana uključeno je maksimalno 30 kg prtljage po putniku. Višak prtljage se nadoplaćuje. U ručnoj prtljazi ne smijete imati tekućinu (osim vode u prozirnoj boci, maksimalno 0,1 l), škarice, noževe...

  SIGURNOST I KUPOVINA Molimo da se ne udaljujete od svoje prtljage tijekom boravka u zračnim lukama, kao i kod ukrcavanja i iskrcavanja u autobuse u Izraelu. Također i kod prijava na recepcijama hotela. Osobne dokumente i novac pohranite u hotelske sefove. Nosite sitniji novac sa sobom na putovanje.

  NOVAC
  izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS
  jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,8 JOD

  ODJEĆA Ponesite slojevitu odjeću, udobnu sportsku obuću, sunčane naočale...

  FOTOGRAFIRANJE je skoro dozvoljeno na svim mjestima. Nemojte „prenapadno “fotografirati ortodoksne židove, izbjegavajte slikanje vojnika. Na mjestima gdje postoji zabrana fotografiranja molim poštujte istu.

  HRANA I PIĆE
  Izrael: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee.
  Jordan: U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

  KLIMA: mediteranska, toplo i suho. Prosječna dnevna temperatura u ožujku: 15 - 20°C

  VREMENSKA RAZLIKA:  + 1 sat (Zagreb 13:00 sati / Jeruzalem 14:00 sati)

  TELEFONIRANJE T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

  NAPON STRUJE:

  Izrael: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)
  Jordan: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)

  VIZA: nije potrebna za Izrael, za Jordan je potrebna viza (uključena u cijenu aranžmana)

  Prijave i rezervacije:
  Poslovnica Zrinjevac, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb, e-mail: poslovnica@bantours.hr

  POLICA  ZA  OSIGURANJE  JAMČEVINE  TURISTIČKIH PAKET ARANŽMANA broj P15-1020000466 - Generali osiguranje d.d. • POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI broj P13-1020203449 - Generali osiguranje d.d.

  Odgovorni organizator: BAN TOURS d.o.o. • Kaptol 11, 10000 ZAGREB • ID code: HR-AB-01-1-61509 • www.bantours.hr

  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 

  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...