Ban tours je službena putnička agencija:
           

  RUSIJA 6 dana


  2. i 3. utakmica grupne faze / Nižnji Novgorod, Moskva, Rostov na Donu
  Hrvatska
  21.-26. 06. 2018.

  Vodimo Vas na dvije utakmice naše reprezentacije, protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu i Islanda u Rostovu na Donu. U predahu između utakmica posjetit ćemo glavni grad Rusije, neponovljivu Moskvu. U ozračju jedinstvenog sportskog događaja doživjet ćete istinsku Rusiju i ono najbolje od nje – drevni Nižnji, čudesnu Moskvu, kozački Rostov, Volgu i Don, majku i oca svih ruskih rijeka, a uživat ćete i u izvanrednim specijalitetima osebujnih kuhinja bivših sovjetskih republika.

  1.DAN / četvrtak / 21. 06 2018. ZAGREB - NIŽNJI NOVGOROD
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u jutarnjim satima. Prijava na charter let za Nižnji Novgorod. Po dolasku transfer do hotela i razgled en route. Na putu ćemo čuti priču o ovom čudesnom gradu poznatom po vrlo neobičnom spoju elemenata iz raznih epoha ruske povijesti, spomenika staroruske arhitekture, pravoslavnih crkava, utvrda (Kremlj), ali i instituta na kojima počiva ruska nuklearna snaga. U  Nižnjem je izrađena i prva nuklearna bomba u SSSR-u, te je grad dugo bio nedostupan za turiste i potpuno zatvoren. To je i grad u kojem se rodio  pisac Maksim Gorki, te je nosio njegovo ime od 1932. do 1990. Danas je to vibrantan grad s predivnim starim gradom, veličanstvenim pogledom na moćne rijeke Oku i Volgu, živopisnim trgovačkim ulicama, bezbrojnim restoranima i vrlo živom kulturnom, te posebice gastro scenom. Vidjet ćemo Roždestvensku ulicu, jednu od najstarijih i najljepših u Nižnjem, crkvu Kristova rođenja (poznatu kao Stroganov po baroknom arhitektu Stroganovu), Katedralu Navještenja i trgovački centar. Smještaj u hotel 4*. Kasni ručak u jednom od najboljih restorana u gradu. U 19:00 odlazak na  potpuno novi stadion. Uživanje u nogometnom spektaklu Hrvatska –Argentina. Nakon utakmice povratni transfer u hotel. Noćenje.

  2.DAN / petak / 22. 06. 2018. NIŽNJI NOVGOROD
  Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjetit ćemo Kremlj i crkvu Sv. Mihaela arkanđela s predivnim freskama  i ikonama, prošetati se do čuvenih stepenica Čkalov, jedinstvenog spomenika podignutog u čast sovjetskog pilota Čkalova, s nezaboravnim pogledom na ušće Oke u Volgu. Na Vekhne-Volzhskaya ćemo pogledati najljepše kuće u Njižnjem te Rukavišnikov memorijalni centar, najljepšu i najskuplju palaču u gradu iz 19. stoljeća. Nećemo izostaviti ni najljepšu ulicu u gradu- Pokrovku, koja je gotovo cijela pješačka zona, prepuna kafića i dućana sa suvenirima, a tu je i čudesna zgrada Državne banke i  trgovačkog centra. Slobodno vrijeme za shopping i vlastite programe. Večera u jednom od najboljih restorana u gradu. Noćenje.

  3.DAN / subota / 23. 06. 2018. NIŽNJI NOVGOROD - MOSKVA 
  Doručak. Transfer vlakom do Moskve. Smještaj u hotel. Razgled grada autobusom i pješice. Ruska prijestolnica veličanstven je grad, neusporediv s drugim metropolama svijeta. Ogroman, divan, širokih avenija, čudesnih mostova i građevina stare ruske arhitekture, bezbrojnih crkava, ali i modernih zdanja, visokih nebodera. Zadivit će vas 7 sestara koje ćete susretati tijekom voženje u Moskvi i koje ćete odmah prepoznati. Tih sedam nebodera dao je izgraditi Staljin i predstavljaju jedinstven spoj ruskog baroka i gotike, te američke tehnologije gradnje nebodera u 20. stoljeću. Posjetit ćemo i stari Arbat, živopisnu ulicu s bezbrojnim dućanima suvenira i matrjoški na svakom koraku. Večera u jednom od najpoznatijih restorana u Moskvi.  Slobodno vrijeme za daljnje provode u ovom čudesnom gradu. Noćenje.

  4.DAN / nedjelja / 24. 06. 2018. MOSKVA 
  Doručak. Razgled grada – prošetat ćemo Crvenim trgom te posjetit čuveni Kremlj,  Baziliku sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i GUM. Slobodno vrijeme za shopping u robnoj kući GUM. Nastavak upoznavanja ovog čudesnog grada, ovoga puta iz druge perspektive, vožnjom brodom  rijekom Moskvom. Još jednom ćemo vidjeti svu ljepotu ovog grada, arhitektonske ikone poput hotela Ukraina, zgradu Vlade –  poznatu kao Bijela kuća, univerzitet Lomonosov, stadion Lužniki, spomenik Petra Velikog, Crkvu Krista Spasitelja, veličanstveni Kremlj i crkvu Vasilija Blaženog. Za vrijeme krstarenja jednim od najboljih brodova na rijeci Moskvi, uživat ćemo u ručku u elegantnom restoranu i impresivnim vizurama ovog čarobnog grada. Transfer do hotela. Slobodno za vlastite programe. Noćenje.

  5.DAN / ponedjeljak / 25. 06. 2018. MOSKVA - ROSTOV NA DONU
  Doručak. Transfer do zračne luke Šeremetjevo, te prijava na charter let za Rostov na Donu. Po dolasku transfer do hotela. Razgled grada počet ćemo na obali Dona, ocu svih ruskih rijeka, vidjeti svu veličinu i važnost Rostova kao luke, ali i bezbrojne kruzere. Tu je i spomenik Šolohovu, autoru romana Tihi Don. Posjetit ćemo i Trg Stari bazar sa svojom živopisnom tržnicom , ali i prelijepom Crkvom Blažene Djevice sa zlatnim kupolama te najljepšu ulicu Rostova – Bolshaya Sadovaya koju krase najljepše trgovačke  kuće u gradu: Yablokov, Pustovoitov i Genč-Ogluev. Vidjet ćemo i zgradu Državne banke te raskošnu vijećnicu. U najromantičnijoj ulici Rostova – Puškinovoj, vidjet ćemo i  spomenik velikom ruskom pjesniku Puškinu čije ime nosi, ali i velikom ruskom piscu Čehovu. Kasni ručak/ rana večera u jednom od najboljih restorana u Rostovu, gastro-metropoli Rusije. Noćenje. 

  6.DAN / utorak / 26. 06. 2018.  ROSTOV NA DONU - Zagreb
  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u kozačko selo Staročerkaskaja, nekadašnju prijestolnicu Kozaka. Čut ćemo priču o ovom selu i pobliže upoznati Kozake, njihovu prošlost i nekadašnji način života. U Staročerkaskaju vidjeti ćemo kureni, tipične kuće donskih Kozaka, majdan – glavni trg s krugom, gdje se dijelila pravda i gdje su Kozaci prakticirali demokratsko odlučivanje, bogate trgovačke kuće, predivnu Crkvu Kristovog uskrsnuća iz 18. stoljeća, posjetit ćemo Atamanovu palaču i uživati u temperamentnoj kozačkoj glazbi. Ručak u restoranu s pogledom na tihi Don. Odlazak na  utakmicu na stadion Arena Rostov. Utakmica Hrvatska Island u 21.00 sat po lokalnom vremenu. Poslije utakmice transfer u zračnu luku. Slijetanje u Zagreb u ranim jutarnjim satima 27.06.2018. Kraj naših usluga.

  NAPOMENA:
  PROGRAM JE PODLOŽAN PROMJENAMA KOJE MOGU NASTATI ZBOG AD HOC MJERA I REGULACIJA PODUZETIH OD STRANE RUSKE DRŽAVE, LOKALNIH VLASTI, FIFA-e.


  CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI 37.500,00 kn
  Nadoplata za noćenje u jednokrevetnoj sobi: 12.500,00 kn  ARANŽMAN UKLJUČUJE:
  - zrakoplovnu kartu za charter let Zagreb - Nižnji Novgorod  21.06.2018
  - pristojbe u zračnim lukama

  - dva noćenja u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom u hotelu u 4* u Nižnjem Novgorodu
  - razgled Nižnjeg Novgoroda u pratnji lokalnog vodiča 
  - kasni ručak u lokalnom restoranu 21.06.2018. u Nižnjem Novgorodu
  - večera u lokalnom restoranu 22.06.2018. u Nižnjem Novgorodu
  - transfer vlakom  za Moskvu
  - dva noćenja u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom u Moskvi u hotelu u 4*
  - razgled Moskve  u pratnji lokalnog vodiča
  - večera u lokalnom restoranu 23.06.2018. u Moskvi
  - ručak na brodu 24.06.2018. u Moskvi
  - zrakoplovnu kartu za charter let Moskva - Rostov na Donu 25.06.2018.
  - noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu u 4*  u Rostovu on Donu
  - razgled Rostova na Donu u pratnji lokalnog vodiča
  - izlet u kozačko selo 26.06.2018.
  - kasni ručak/rana večera 25.06.2018. u Rostovu na Donu
  - ručak 26.06.2018. u Kozačko selu kraj Rostova na Donu
  - sve transfere navedene prema programu
  - zrakoplovnu kartu za charter let Rostov na Donu - Zagreb  27.06.2018.
  - pratitelja putovanja tijekom cijelog putovanja
  - usluge lokalnih vodiča navedene u programu
  - troškove rezervacije i pripreme putovanja

  CIJENA NE UKLJUČUJE:
  - ulaznice za utakmice
  - ulaznice u objekte koji nisu predviđeni programom 
  - piće uz obroke koji su uključeni u aranžman 
  - troškove osobne prirode (napojnice, piće i telefon u hotelu,...)

  UVJETI PLAĆANJA I REZERVACIJE:
  Za ovo putovanje vrijede posebni BAN TOURS FIFA World Cup RUSSIA 2018  uvjeti rezervacije, plaćanja i otkaza putovanja
  Akontacijska uplata podrazumijeva preuzimanje obveze 100%-tnog plaćanja pune cijene aranžmana
  - uplata prilikom rezervacije: 50% cijene aranžmana
  - do 01.03.2018.: dodatnih 30% cijene aranžmana 
  - do 15.04.2018.: 20% cijene aranžmana 
  Za ovaj paket aranžman IZRIČITO PREPORUČUJEMO sklapanje police osiguranja od otkaza putovanja

  MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

  Uplatom u gotovini; uplatom na žiro račun
  Za plaćanje kreditnim karticama cijena se uvećava za dodatnih 5%:
  - OBROČNO PLAĆANJA DO 12 MJESEČNIH OBROKA: Maestro kartica Zagrebačke banke i Privredne banke. Visa i Master Card Splitske banke. Diners kreditna kartica. Visa Inspire kartica Privredne banke. American Express.
  - OBROČNO PLAĆANJA DO 6 MJESEČNIH OBROKA: Erste Maestro Plus kartica.
  - JEDNOKRATNO: Visa, Mastercard i Maestro ostalih banaka

  KORISNE INFORMACIJE:

  Vremenska zona u odnosu na Hrvatsku u lipnju +1
  (Zagreb: 12:00 h, Nižnji Novgorod, Moskva, Rostov na Donu: 13:00 h)
  Nacionalna valuta RUB (ruski rubalj - 1.00 EUR = 69,32 RUB
  Dugoročna vremenska prognoza za lipanj 2018.:
  Nižnji Novgorod: ugodno vrijeme uz mogućnost oborina, prosječne temperature (jutarnja oko 13°C dnevna do 24°C)
  Moskva: lijepo vrijeme s prosječnim temperaturama (jutarnja oko 12°C dnevna do 22°C)
  Rostov na Donu: ugodno vrijeme uz mogućnost oborina, prosječne temperature (jutarnja oko 14°C dnevna do 26°C)


  POLICA  ZA  OSIGURANJE  JAMČEVINE  TURISTIČKIH PAKET ARANŽMANA broj P15- 1020000377 - Generali osiguranje d.d. • POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI broj P13-1020194009 - Generali osiguranje d.d.

  ZA OVO PUTOVANJE VRIJEDE POSEBNI UVJETI I UPUTE ZA PUTOVANJA BAN TOURSA

  Odgovorni organizator: BAN TOURS d.o.o. • Kaptol 11, 10000 ZAGREB • ID code: HR-AB-01-1-61509 • www.bantours.hr

  Prijave i rezervacije: Tel: 01/ 48 81 800 • Fax: 01/ 48 14 677 • e-mail: rusija@bantours.hr

  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb


  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 18 sati, subotom od 9 do 13 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22230 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 
  Nautička baza KAŠTELA, Marina Kaštela, Franje Tuđmana 213, 21213 Kaštel Gomilica - Telefon: 021 586 746, Fax 021 586 754
  e-mail: yachting@bantours.hr