Ban tours je službena putnička agencija:
         

  Dominicana

  Dominikanska Republika
  KARIPSKA TOP DESTINACIJA

  Biserno bijele pješčane plaže, kokosove palme, planinski lanci puni rijeka i slapova,  slana jezera, egzotični biljni i životinjski svijet te veseli domaćini zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki posebno očarati. Ovdje se možete zabaviti, ali i odmoriti, ovisno o onome što vam više odgovara. Ova država se nalazi u Karipskom moru. Zauzima dvije trećine istočnog dijela otoka Hispaniola i jedinu kopnenu granicu ima sa Haitijem. Hispaniola je drugi po veličini otok Velikih Antila. Bio je prva španjolska kolonija u Srednjoj i Južnoj Americi,  te prvi otkriveni otok na Kolumbovom putovanju.  Excellence Punta Cana 5* - Adults Only All Inclusive
  Hotel  Excellence Punta Cana 5* predstavlja resort neograničenih mogućnosti. Ritmovi merengue, zvuci oceanskih valova i predivna obala čijom se cjelokupnom dužinom protežu palme čekaju Vas u ovdje u hotelu Excellence Punta Cana 5* u kojem ćete pronaći vrunski luksuz i romantiku. Izgled hotela i njegovih soba inspiriran je blistavim bojama Kariba. Sunčana žuta, bujna zelena i oceansko plava boja dale su šarmantan i elegantan izgled hotelu.

        
  7 noći, all inclusive, po osobi već od 4.596,04 kn / 610 €


  Dreams Dominicus La Romana 5*
  Ovaj all-inclusive resort u mjestu La Romana u Dominikanskoj Republici nudi tri predivna vanjska bazena, luksuzni spa centar sa saunama i kozmetičkim salonom te osam međunarodnih restorana. Sve sobe su prostrane te imaju namješteni balkon s pogledom na vrt ili na Karipsko more. Dreams Dominicus La Romana 5* resort u ponudi ima i casino. Ostale aktivnosti uključuju snorkeling, jedrenje na dasci i različite plesove. Vrhunski golf tereni na Karibima udaljen su samo nekoliko minuta od resorta.

        
  7 noći, all inclusive, po osobi već od 5.537,85 kn / 735 €

  KORISNE INFORMACIJE
  Službeno ime: Dominikanska Republika
  Geografski položaj: Dominikanska Republika zauzima istočne 2/3 otoka Hispanole kojeg dijeli s Haitijem. Druga je po veličini država Kariba.
  Površina: 48.671 km2
  Broj stanovnika: oko 9.378.000
  Glavni grad: Santo Domingo
  Jezik: španjolski, koristi se i engleski
  Religija: katolici 95%, ostali 5%
  Vremenska razlika: -5/-6 sati
  Novčana jedinica: dominikanski peso (DOP)
  Kupovina: popularni suveniri: proizvodi od keramike, dominikanske i haićanske slike, drvene rezbarije, namještaj od mahagonija, nakit od jantara i larimara, cigare i rum. Trgovine su otvorene radnim danom od 8 do podneva i od 14 do 18, a subotom od 8 do podneva. Oko 50% trgovina ostaje otvoreno cijeli dan, više ne zatvaraju za podnevnu siestu. Cjenkanje je uobičajeno.
  Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Za boravak u klimatiziranim prostorima preporučamo laganiju vestu ili jaknu. Za boravak vani ponesite kremu za sunčanje s visokim UV faktorom, pokrivalo za glavu i sunčane naočale.
  Hrana i piće: hrana je kombinacija španjolske, autohtone Taino i afričke kuhinje. Prevladavaju jela od riže, plodova mora, mesa, kukuruza. Popularno jelo La Bandera (zastava) sastoji se od riže, crvenog graha, mesa i salate. Preporučamo da konzumirate originalno zapakiranu vodu i napitke.
  Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna je turistička karta, ishodi se pri ulasku u zemlju (oko 15 USD).
  Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2
  Pozivni broj zemlje: +805
  Korisna web stranica: www.godominicanrepublic.com
  Klima: tropska klima koja tijekom godine blago varira. Razlikujemo dvije sezone: ljeto i zimu; zima traje od studenog do travnja, a karakteriziraju je ugodno toplo vrijeme, relativno niska vlažnost i malo oborina. U obalnom području, dnevna se temperatura kreće oko 29°C, a noćna se spusti na ugodnih 20°C. Ljetna sezona traje od svibnja do listopada s prosječnom dnevnom temperaturom od 31°C i noćnom od 22°C. Za ovaj period karakteristična je visoka vlažnost zraka. Relativno su česti kraći tropski pljuskovi. U ovom periodu mogući su i tropski uragani. Temperatura mora u karipskom moru ljeti iznosi 28°C, u Atlantiku 26°C, dok je zimi oko 2 stupnja niža.


  Valuta plaćanja HRK, prema srednjem tečaju HNB-a na dan uplate.

  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr
  Copyright © 2012 Ban tours

  BAN TOURS, Trg bana Josipa Jelačića 5, Zagreb, Telefon: 01 48 81 800, Fax: 01 48 14 677,

  e-mail: bantours@bantours.hr

  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati


  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica
  e-mail: yachting@bantours.hr 
   
  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...