Ban tours je službena putnička agencija:
         

  Egipat Hurgada


  EGIPAT

  Zašto odabrati Egipat za odmor?
  Zbog toplog mora i ugodne klime tijekom cijele godine kao i zbog prekrasnog podvodnog svijeta s više od 250 koraljnih grebena! Osim u ronjenju, u Egiptu možete uživati na plaži, ali i u bogatom noćnom životu. Putujete li sa svojom obitelji, razveseliti će vas činjenica da ćete u Egiptu pronaći brojne raskošne i udobne hotele s manjim aqua parkovima, toboganim i dječjom animacijom. Prepustite se njihovom sporijem načinu života jer već godinama vjeruju da se samo „bez žurbe može daleko stići“.

  HURGADA IZ LJUBLJANE
  8 dana / 7 noći

  Polasci iz Ljubljane svake subote do 27.03.2021.  I svakog četvrtka od 22.04.2021.
  Grand Resort 4*
  Predivan bazenski kompleks, vrlo omiljen kod stalnih gostiju, neposredno uz prodajni pasaž Grand Mall, dječji klub

  Hotel s 828 soba izgrađen je u maurskom stilu. Od sestrinskog hotela GRAND HOTEL odvajaju ga cesta i GRAND MALL, koji hotelsku ponudu dopunjuju različitim restoranima, kafićima, barovima, dućanima i mogućnostima za zabavu. Plaža, koju koriste i gosti hotela GRAND HOTEL, udaljena je približno 250 m. Do centra Hurgade je približno 10 kilometara, a do tamo je svakog dana organiziran besplatan autobusni prijevoz.

      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.480,00 kn

  Grand Makadi 5*
  Očaravajući koraljni greben neposredno pred hotelom, predivan i njegovan vrt, lokacija neposredno uz promenade i plaže, 4 restorana sa specijalitetima
  Hotel Grand Makadi nalazi se 30 km južno od Hurgade i nudi smještaj u 302 sobe. Promenada uz plažu prolazi pored obližnjih hotela lanca RED SEA HOTELS Makadi Palace, Makadi Spa i Sunwing Waterworld Makadi. Široka privatna plaža i koraljni greben od kojeg zastaje dah idealni su za bezbrižno ronjenje u živopisnom podvodnom svijetu. Pristup do mora je moguć s mola (75 m), koji seže sve do koraljnog grebena (preporučujemo obuću za u vodu), ili pješčanim ulazom (ovisno od plime). Besplatni autobusni prijevoz do GRAND MALL-a u gradskom centru 30 km udaljene Hurgade.
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.790,00 kn  Makadi Spa 5*
  Samo za odrasle, mirna oaza za sve željne relaksacije, suite s bazenom, infinity bazen s predivnim pogledom na Crveno more
  Hotel Makadi Spa nalazi se neposredno uz more, s pogledom na cijeli Makadi Bay. Promenada uz plažu povezuje ga s obližnjim hotelima Makadi Palace, Sunwing Waterworld Makadi i Grand Makadi. Neposredno uz promenadu prostire se široka privatna plaža, uz koju se nalazi očaravajući koraljni greben (preporučujemo obuću za u vodu). Postepeni pješčani ulaz u more (ovisno od plime).
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 4.960,00 kn

  Grand  Waterworld Makadi 5*
  Obiteljski hotel, neposredno uz pješčanu plažu s blagim padom, koraljni greben pred hotelom, velik bazenski kompleks s vodenim parkom, happy baby obiteljski suite, bogata kulinarska ponuda s brojnim barovima i restoranima sa specijalitetima
  Jedini hotel lanca RED SEA HOTELS s vodenim parkom. Široka pješčana plaža i koraljni idealni su za bezbrižno gnjurenje (preporučujemo obuću za u vodu). Promenada uz plažu prolazi pored obližnjih RED SEA hotela MAKADI SPA, MAKADI PALACE i GRAND MAKADI. Hotel se graniči s pasažom MAKADI MALL s raznovrsnom ponudom barova i restorana. Besplatan autobusni prijevoz do 30 km udaljene Hurgade (uz prethodnu rezervaciju).
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 4.210,00 kn


  NOVO U PONUDI

  GRAND PALACE 5* - adults only
  Najnoviji hotel lanca RED SEA HOTELS, samo ua odrasle. U neposrednoj blizini sestrinskog hotela The Grand Hotel s kojim dijeli plažu. Od središta Hurghade udaljen je približno 10 kilometara.
  Luksuzni resort nudi boravak u 317 soba, raskošnu prijemnicu s recepcijom, barom i prostorm za sjedenje (besplatan pristup bežičnom internetu). Za sladokusce će se pobrinuti samoposložni restoran, a la carte restoran s ponudom azijskih specijaliteta, slastičarni te restoran i bar na plaži. U vanjskom predjelu nalaze se tri skatkovodna bazena (jedan grijan zimi) s terasama za sunčanje. Na bazenima i na plaži besplatno korištenje suncobrana, ležaljki i podloga. Prilikom prijave u hotel gosti dobivaju kartice za besplatno korištenje ručnika na plaži. Mogućnost korištenja usluga sestrinskog hotela THE GRAND HOTEL i GRAND MARINA. Dodatni restorani, barovi i trgovine u susjednoj ulici, GRAND MALL..
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 4.740,00 kn  GRAND MARINA 5*- adults only
  Novi hotel lanca RED SEA HOTELS namjenjen je samo odraslim osobama i nalazi se u neposrednoj blizini sestrinskog hotela THE GRAND PALACE i THE GRAND HOTEL s kojim dijeli plažu. Središte Hurghade udaljeno je približno 10 kilometara, a zračna luka 3 kilometara.
  Elegantan kompleks s ekskluzivnom ponudom samo za odrasle. Ovaj potpuno novi hotel, nudi očaravajuću prijemnicu s recepcijom i različitim malim trgovinama. Glavni restoran, a la carte restoran, bar uz bazen te bar na plaži dopunjuju kulinarsku ponudu hotela. UZ bazen i na plaži besplatno su dostupni suncobrani, podloge i ležaljke. Ručnici za plažu goste čekaju u sobama, u torbi za plažu. Mogućnost korištenja usluga u sestrinskom hotelu THE GRAND HOTEL. U susjednoj ulici GRAND MALL, nalaze se Internet kafić, biljar klub, male trgovine, nargila kutak, ljekarna, različiti restorani i barovi t efizerski salon.
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 4.490,00 kn

   

   Od 1. rujna 2020 svi putnici koji dolaze u Egipat moraju predočiti negativni PCR test za COVID-19, ne stariji od 72 sata.


   Osobe  koje dolaze iz trećih zemalja, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku neovisno o državljanstvu, moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.  Cijene uključuju: odabrani smještaj na bazi all inclusive, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe,predstavnika na destinaciji, transfer od/do zračne luke, troškove organizacije i prodaje. Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta.
   
  Informacije o vizama:
  Viza potrebna, plaća se pri ulasku u zemlju / 28 EUR po osobi (navedeno vrijedi za nositelje putovnica zemalja EU).

   

  IZLETI IZ HURGHADE (plaćanje na licu mjesta):

  KAIRO - JEDNODNEVNI IZLET ZRAKOPLOVOM
  Piramide u Gizi, sfinga, znameniti bazar Khan Khalili, Egipatski muzej.
  Uključene ulaznice  i ručak. Cijena: pribl. 275 €.

  KAIRO DELUXE - JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM
         
  Piramide u Gizi, sfinga, Egipatski muzej. Uključene ulaznice i ručak. Cijena: pribl. 90 €.

  LUXOR DELUXE - JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM      
  Hram Karnak, hram kraljice Hacepsut, Memnovi kolosi, Dolina kraljeva, vožnja Nilom. Uključene ulaznice i ručak. Cijena. 90 €.

  OTOČKI SNOVI 

  Dva ronjenja s dihalicom, posjeta otoka Orange island. Zalazak sunca doživjet ćemo na brodu prilikom povratka kući. Cijena obuhvaća: iznajmljivanje opreme, ručak, voće, hladna i topla bezalkoholna pića. Cijena: pribl. 44 €.

  NOVI GIFTUN   
  Ronjenje s disalicom u Crvenom moru i posjeta otoka. Cijena: pribl. 19 €.

  QUAD SAFARI   
  Vožnja do beduinskog sjela, jahanje na devama, uključeno iznajmljivanje marame za glavu, naočala i bezalkoholno piće. Cijena: pribl. 35 €.  Korisne informacije:
  Službeno ime: Arapska Republika Egipat
  Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika, na Mediteranskom moru
  Površina: 1.001.450 km2
  Broj stanovnika: oko 81.000.000
  Glavni grad: Kairo
  Jezik: arapski je službeni jezik; u turističkim središtima govori se i engleski
  Religija: muslimani 94%, katolici 6%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: egipatska funta (EGP)
  Kupovina: ukrasi od srebra i zlata, predmeti od alabastera, različiti predmeti od drva, papirus, tepisi, začini, mirisi, kopije arheoloških nalaza. Cjenkanje obavezno.
  Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, toplija odjeća za večer. Sunčane naočale i kreme su neophodne. Za posjet džamiji nužna je primjerena odjeća koja potpuno pokriva tijelo.
  Hrana i piće: u hotelima prevladava međunarodna kuhinja. Od egipatske hrane ističu se riblja jela – samak, jela od ovčetine – kofte, riža u lišću vinove loze – mahshi, pečeni golub – hamama, tamija – šnicle, baba ganug – plavi patlidžan i fanuh (salata), ferah – piletina s roštilja. Konzumirajte isključivo svježe i dobro termički obrađenu hranu te originalno zapakiranu vodu i napitke. Alkohol je moguće konzumirati u restoranima i barovima. Popularna pića su čaj od mente i hibiskusa te kava. Lokalno pivo: Stella, Sakkhara.
  Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna
  Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile partneri i Tele2 partneri
  Pozivni broj zemlje: +20
  Klima: suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru sredozemna. Ondje zimi padne nešto kiše (150-200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu) i pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja čest je hamsin, vruć vjetar iz Libijske pustinje.


  VAŽNE NAPOMENE:
  - Za ulaz u Egipat hrvatski državljani moraju imati putovnicu važeću još najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. U putovnici je potrebno imati jednu praznu stranicu za vizu – vizu dobivate prilikom ulaska u državu.

  - Doplata za vizu: 28 eur (s troškovima posredovanja) u zračnoj luci u Egiptu, za Sharm el Sheikh nije potrebna doplata (ukoliko ne napuštate područje poluotoka Sinaja) - »Sinai only« viza vrijedi za boravak od najviše 14 dana.

  - U Egipat je strogo zabranjen unos naprava za promatranje i nadzor (npr. dron, teleskop, dalekozor itd.) te bežičnih komunikacijskih naprava (walkie talkie), odnosno, dozvoljeno je uz dopuštenje za to nadležnih organa (Ministarstvo za obranu Egipta)  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr
  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr

  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati • subota od 9 do 13 sati


  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr

  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati


  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica
  e-mail: yachting@bantours.hr 
   
  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...