Ban tours je službena putnička agencija:
          

  Egipat Marsa Alam


  EGIPAT

  Zašto odabrati Egipat za odmor?
  Zbog toplog mora i ugodne klime tijekom cijele godine kao i zbog prekrasnog podvodnog svijeta s više od 250 koraljnih grebena! Osim u ronjenju, u Egiptu možete uživati na plaži, ali i u bogatom noćnom životu. Putujete li sa svojom obitelji, razveseliti će vas činjenica da ćete u Egiptu pronaći brojne raskošne i udobne hotele s manjim aqua parkovima, toboganim i dječjom animacijom. Prepustite se njihovom sporijem načinu života jer već godinama vjeruju da se samo „bez žurbe može daleko stići“.

  MARSA ALAM IZ BEČA
  8 dana / 7 noći
  Polasci svaki četvrtak i subota: obustavljeno do rujna 2020.

  NOVO! -> LJETO 2020
  Izravni let Ljubljana – Marsa Alam.
  Turističko naselje Port Ghalib je od zračne luke udaljeno samo 15 minuta vožnje i goste očekuje s netaknutim koraljnim grebenima, dugim pješčanim plažama i zagarantiranim suncem...


  Palace Port Ghalib 5*
  Luksuzni resort leži neposredno uz dugu privatnu pješčanu plažu s očaravajućim koraljnima grebenom kroz koji se proteže mol. Samo par minuta hoda udaljena je susjedna marina s međunarodnim jahtama, gdje vas na zaustavljanje pozivaju uređeni restorani, barovi, dućani i butici.
  Sa sestrinskim hotelima SIVA PORT GHALIB i PORT GHALIB RESORT, hotel formira zajednički resort za odmor, harmonično povezan s lagunom za kupanje s morskom vodo i pješčanom plažom. Lijepo dizajnirana zgrada u obliku palače smatra se jednom od najljepših uz Crveno more. Hotel nudi prijemnicu s recepcijom, glavnim restoranom OLIVE s vrtnom terasom, a la carte restoran CARDAMOM (uz doplatu) te zimi grijan slatkovodni bazen s odvojenim dječjim bazenom i jedinstven wellness centar RED SEA SPA. Besplatne ležaljke, suncobrani i podloge uz bazen i na plaži. Ručnici za kupanje su spremni u sobi u priručnoj torbi za na plažu. Mogućnost besplatnog korištenja usluga susjednih hotela Siva Port Ghalib i Palace Port Ghalib. Preporučujemo obuću za u  vodu.

      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.650,00 kn


  Port Ghalib Resort 4*+
  Popularni hotel za odmor nalazi se uz sestrinski hotel SIVA PORT GHALIB. Pješčana plaža udaljena je pribl. 250 m i do nje vodi staza kroz park i uz bazenski kompleks. Do očaravajućeg koraljnog grebena sprovedena su dva mola. Za veću udobnost savjetujemo uporabu obuće za u vodu. U obližnjoj marini vas očekuju različiti dućani i barovi.
  Prijatan objekt s glavnom zgradom, elegantnom prijemnicom, recepcijom i dućanima. Glavni restoran, a la carte restoran, lokal s ponudom nargila i razni barovi zaokružuju gastronomsku ponudu. U velikom parku raspoređeno je više zgrada, umjetna laguna s morskom vodom i manji vodeni park s dva vodena tobogana, sporom rijekom i piratskim mostom. Uz bazen, u laguni i na plaži, besplatne ležaljke, podloge i suncobrani. Ručnici za kupanje su pripremljeni u sobi u priručnoj torbi za na plažu.

      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 2.990,00 kn  Siva Port Ghalib 4*
  Kompleks se nalazi u predjelu za odmor Port Ghalib i izravno uz privatnu pješčanu plažu. Uz dugu, živopisnu obalu nalaze se dva mola koja omogućuju pristup do mora. Zbog koraljnog grebena preporučujemo obuću za u vodu. U blizini je suvremena marina s raznim dućanima, restoranima i barovima.
  Uređeni hotel, koji sa sestrinskim hotelom PORT GHALIB RESORT formira zajednički kompleks, s elegantnom prijemnicom s recepcijom, lokalom s ponudom nargila, glavnim restoranom LAGOON, a la carte restoranom na plaži CARDAMOM i raznim barovima. U prostranom vrtu se uz umjetnu lagunu s morskom vodom i u predivnom bazenskom kompleksu nalazi više zgrada izgrađenih u arapskom stilu. Tu je i manji vodeni park. Ležaljke, suncobrani i podloge su uz bazen, u laguni i na plaži na raspolaganju besplatno, a ručnici za kupanje su spremni u sobi u priručnoj torbi za na plažu.

      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.250,00 kn

  Cijene uključuju: odabrani smještaj na bazi all inclusive, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe,predstavnika na destinaciji, transfer od/do zračne luke, troškove organizacije i prodaje. Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta.
   
  Informacije o vizama:
  - U zračnoj luci u Egiptu, putnici imaju pravo na »Sinai only vizu«
  - Viza »Sinai only« je besplatna ( vrijedi do 2 tjedna )
  - Viza vrijedi samo za Sharm el Sheikh
   
  Ako bi putnici željeli ići na koji od izleta ( Kairo, Luxor, ronjenje Ras Mohamed, Sv. Katarina,… ) trebaju kupiti Vizu u zračnoj luci Sharm el Sheikh 28€/ osobi.
   
  Gore navedeno vrijedi za nositelje putovnica zemalja EU.

   

  Mogućnosti izleta iz Marsa Alama ( plaćanje na licu mjesta):

  PLAVA VOŽNJA
  Poludnevni izlet, 2 zarona s disalicom, uključena posudba ronilačke opreme, obrok i bezalkoholna pića. Cijena: približno 44,00€.
  NIL - LUXOR – jednodnevni izlet autobusom
  Dolina kraljeva, vožnja Nilom, hram kraljice Hatšepsut, hram u Karnaku, Memnonovi kolosi, tvornica alabastra, u cijenu uključene ulaznice i obrok. Cijena: približno 94,00€.
  NIL - ASUAN – jednodnevni izlet autobusom
  Hram Philae, Asuanska brana, posjet parfumerije, u cijenu uključene ulaznice i obrok. Cijena: približno 89,00€.
  EL QUSEIR – jednodnevni izlet autobusom
  Posjet i obilazak džamije i crkve, šetnja kroz staru gradsku jezgru, posjet bazaru. Cijena: približno 15,00€.
  QUAD SAFARI
  Vožnja do beduinskog sela, jahanje deva, uključena posudba marame za glavu i naočala te bezalkoholna pića. Cijena: približno 34,00€.
  SUPER SAFARI
  Jeep, quad, jahanje deva, posjet beduinskom selu, promatranje zvijezda, zalazak sunca, večera sa žara, bezalkoholna pića, orijentalna predstava. Cijena: približno 34,00 €  Korisne informacije:
  Službeno ime: Arapska Republika Egipat
  Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika, na Mediteranskom moru
  Površina: 1.001.450 km2
  Broj stanovnika: oko 81.000.000
  Glavni grad: Kairo
  Jezik: arapski je službeni jezik; u turističkim središtima govori se i engleski
  Religija: muslimani 94%, katolici 6%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: egipatska funta (EGP)
  Kupovina: ukrasi od srebra i zlata, predmeti od alabastera, različiti predmeti od drva, papirus, tepisi, začini, mirisi, kopije arheoloških nalaza. Cjenkanje obavezno.
  Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, toplija odjeća za večer. Sunčane naočale i kreme su neophodne. Za posjet džamiji nužna je primjerena odjeća koja potpuno pokriva tijelo.
  Hrana i piće: u hotelima prevladava međunarodna kuhinja. Od egipatske hrane ističu se riblja jela – samak, jela od ovčetine – kofte, riža u lišću vinove loze – mahshi, pečeni golub – hamama, tamija – šnicle, baba ganug – plavi patlidžan i fanuh (salata), ferah – piletina s roštilja. Konzumirajte isključivo svježe i dobro termički obrađenu hranu te originalno zapakiranu vodu i napitke. Alkohol je moguće konzumirati u restoranima i barovima. Popularna pića su čaj od mente i hibiskusa te kava. Lokalno pivo: Stella, Sakkhara.
  Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna
  Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile partneri i Tele2 partneri
  Pozivni broj zemlje: +20
  Klima: suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru sredozemna. Ondje zimi padne nešto kiše (150-200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu) i pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja čest je hamsin, vruć vjetar iz Libijske pustinje.


  VAŽNE NAPOMENE:
  - Za ulaz u Egipat hrvatski državljani moraju imati putovnicu važeću još najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. U putovnici je potrebno imati jednu praznu stranicu za vizu – vizu dobivate prilikom ulaska u državu.

  - Doplata za vizu: 28 eur (s troškovima posredovanja) u zračnoj luci u Egiptu, za Sharm el Sheikh nije potrebna doplata (ukoliko ne napuštate područje poluotoka Sinaja) - »Sinai only« viza vrijedi za boravak od najviše 14 dana.

  - U Egipat je strogo zabranjen unos naprava za promatranje i nadzor (npr. dron, teleskop, dalekozor itd.) te bežičnih komunikacijskih naprava (walkie talkie), odnosno, dozvoljeno je uz dopuštenje za to nadležnih organa (Ministarstvo za obranu Egipta)


  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr
  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 9 do 15 sati

  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr
  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 9 do 15 sati

  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica - Telefon: 022 559 741, Fax 022 557 890
  e-mail: yachting@bantours.hr 

  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...